Hirdetés
. Hirdetés

Szoros összefogás a Samsung és a Fusion-io között

|

A koreai óriás befektetése révén még inkább elmélyül a kapcsolata a gyorsan fejlődő flash-storage üzletág két meghatározó szereplőjének.

Hirdetés

Titok, hogy mennyit

Pontos összegről nem szól a fáma, de a NAND flash szilícium fő beszállítója a Samsung, dollármilliókat fektetett a Fusion-ioba, közölte  David Flynn, a Fusion-io technikai vezetője. Az üzletkötés publikus oldala az, hogy a két cég szorosan együtt dolgozik a flash-alapú adattárolók gyártásakor. 

A flash-storage előnye

A flash-alapú háttértárolókat egyre szélesebb körben használja a szórakoztató elektronika, ugyanis sokkal komolyabb teljesítményt biztosít a hagyományos merevlemezekkel szemben a nagysebességű adatforgalom terén.

A Fusio-io olyan adattárolókra specializálódott, amelyek közvetlenül csatlakoznak PCI Express segítségével a szerverekhez, nem úgy, mint az SSD-nél, ami a hagyományos HDD illesztő felületét alkalmazza.

A kezdetektől hízik

A 2007-ben alapított cég folyamatosan befektetőkre talál, annak ellenére, hogy a hajlandóság globálisan komolyan visszaesett az utóbbi időben. Áprilisban összesen 47,5 millió dollárhoz jutottak a Lightspeed Venture Partners-től és más befektetőktől, köztük a Dell Ventures-től is.

A Samsung az első számú beszállítója a Fusion-io flash termékeinek. Habár a két cég mostantól szorosabban együttműködik, versenytársak maradnak, hiszen a koreai vállalat továbbra is gyártja saját adattárolóit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.