Hirdetés
. Hirdetés

Szövetségeseket talált app áruházához a Huawei?

|

Állítólag a Xiaomival, az Oppóval és a Vivóval működnének együtt.

Hirdetés

Hirdetés

Miután a Huawei előtt bezárultak a Google Play áruház kapui, hírek keltek szárnyra arról, hogy a cég saját app áruházat akar létrehozni.

A Reuters most arról tudósított, hogy Huawei a Xiaomival, az Oppóval és a Vivóval társulna, hogy megkönnyítse a az alkalmazás-fejlesztőknek a gyártók app áruházaiba történő feltöltéseket.

A társulás neve "Global Developer Service Alliance", és a Reuters szerint nem egy közös áruház létrehozására született: szövegségesek csak egy platformot akarnak létrehozni a Kínán kívüli fejlesztőknek az appok  párhuzamos feltöltéséhez. Ugyanakkor ha mindegyik áruház ugyanazokat az appokat kínálja, bátran tekinthetnénk őket egyazon áruháznak is.

Nem csak appokra és játékokat szeretnének a virtuális pultokon, zenéket és filmeket is letölthetnénk.

A hírügynökségnek nyilatkozó elemző úgy vélte, hogy a szövetséget nyomásgyakorlásra is lehetne használni a Google irányába. A cikk megjelenése után azonban a  Xiaomi közleményt adott ki, miszerint a kezdeményezés csak az appok feltöltését kívánja elősegíteni, és nem tör a Google Play áruház babérjaira.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.