Hirdetés
. Hirdetés

Szövetségre lépett az SAP és a magyar kormány

|

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá tegnap az SAP és a magyar kormány képviselői a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban.

Hirdetés

Hirdetés

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az SAP és a hozzá hasonló világcégek olyan tudással gazdagíthatják Magyarországot, amely a gazdaság és az élet szinte minden területét megújíthatja, átformálhatja. "Ez a stratégiai megállapodás nemcsak egy elismerés, de talán annak is a jelképe, hogy a magyar kormánynak szándékában áll ezen a területen fejleszteni, szándékában áll az SAP-hoz hasonló, nagy nemzetközi, globális tapasztalattal, ökoszisztémával, tudással, innovációval rendelkező cégektől olyan tudást behozni a magyar gazdaságba, ami ezt a transzformációt fel tudja gyorsítani" - mondta az SAP magyar leányvállalatának vezetője a megállapodás előtt tartott beszédében. Bejelentette, hogy a következő két-három évben három-négyszáz fővel fejlesztik a jelenleg ezer fős leányvállalat emberi erőforrásait.

Ablonczy Balázs a megállapodás aláírása előtt mondott beszédet

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter új világgazdasági korszak beköszöntéről beszélt, amelyben a versenyképesség kritériumai teljes mértékben megváltoznak. A nagy változások győztesekre és vesztesekre osztják a világgazdaság szereplőit. "Azt, hogy ki kerül a győztesek közé, és azt, hogy ki lesz kénytelen a vesztesek közé tartozni, ha jól értjük, majd az dönti el, hogy kik és hol fejlesztik ki, és kik és hol kezdik elsőként alkalmazni azokat a teljesen új technológiákat, amelyekről korábban még csak gondolkodni vagy álmodni sem mertünk" - mondta a miniszter a megállapodás aláírási ceremónia után tartott beszédében. "A mai napon arra kötöttünk szövetséget, hogy Magyarország a digitális átállási versenyben Európa legsikeresebb országai közé tudjon tartozni az elkövetkező időszakban" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.