Hirdetés
. Hirdetés

Találkozás a csúcson

|

Kezdődhetett a show, jöhettek az előadók és azok, akikért az egészet kitaláltuk, az informatikai vezetők, döntéshozók. Fontos reggelre ébredtünk szeptember 10-én Bikalon.

Hirdetés

Mindegyik előadásban volt valami értékes, megjegyezni való - mondta az egyik résztvevő. Kedves bók, gondoltam, miközben megköszöntem az elismerést. Most, amikor e sorokat írom, egy hét múlt el azóta, hogy Computerworld CIO.hu 2015 konferencia első reggelén Hammond orgonáján Premecz Mátyás improvizált egy nyitányfélét, dinamikusan és pezsdítően.

Halványulnak részletek, és a megjegyezni valók kiemelkednek az emlékezet felszínére.

ASP, mint brand - volt a cím a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnöke, Szijártó Zoltán egyik diáján. Az elnök úr arról beszélt, hogy a közép-magyarországi régióban az önkormányzati működést támogató, elektronikus ügyintézést szolgáló központi IT-rendszerek projektje során a különben egyszerű és gyakorta emlegetett technikai rövidítés márkanévvé változott. A sikerrel - határidőre, a költségvetést nem túllépve, az elvárt minőségben - véghezvitt projekt és terméke márkanevévé. Most jön az ASP országos kiterjesztése.

SIP URI - e hat betűt égette hallgatóságának agyába Szekeres Viktor, a Gloster Telekom ügyvezető igazgatója. Szabadon cikázva az emlékek között említem most Viktort, aki előadásában lényegében eddig a hat betűig jutott el. Igazi teaser volt e prezentáció, a szünetekben a hallgatóság nagy számban sétált el a Gloster standjához, hogy közelebb kerülhessen a titok megfejtéséhez.

TheVR Jani - ő képviselte azokat, akik utánunk jönnek. Az ifjú YouTuber, aki TheVR Pisitivel duóban tartja lázban az értük rajongó ifjúság százezreit, a második nap reggelén lépett az ITalk színpadára. A virtuális valóságról beszélt, feldobta a napot, és hagyta megfejteni sikerük titkát: az emberek szeretnek hallgatni, látni tehetséges embereket.

"Data Supply Chain" - Kórász Tamás igazgató, a KPMG előadója a nemzetközi tanácsadó cég egyik jövőképéről szólt, arról, amely azt írja le, miként teremthető üzleti érték az üzleti gyakorlatban keletkező adatokból. Már nemcsak a technológiára kell fókuszálnunk, hanem a logisztikára, az adatok kezelésének új logikájára. Az üzleti intelligencia új útjait kezdjük koptatni.

 

Voltak bejelentések is, ahogyan a zsurnaliszták fogalmaznak hírértékű mondatokat idézve. Vargáné Parrag Jolán képviseletvezető az ArubaCloudtól elmondta, hogy lesz a felhőszolgáltatónak magyarországi adatközpontja. Kállay Kristóf a MultiRációtól a nyílt forráskódú EuroOffice új szolgáltatását ismertette: a táblázatkezelőből egyetlen kattintással Magyarország járásokig mélyülő térképén jeleníthetők meg adatok. Boros Péter a Quattrosofttól az üzleti lehetőségeket kiterjesztő új MobAp megoldást mutatta be, amely a meglévő informatikai rendszerekre épül. Mariusz Gieparda, a Vision Solutions megoldásarchitektje az adatok kezelésének új megoldásairól beszélt. Az Intel és a Fujitsu magyarországi kettőse, Gyárfás Róbert (Intel) és Gacsal József (Fujitsu) arról győzött meg, hogy az innováció mindkét világcég esetében napi rutin.

A vezető informatikusok számára állandó problémát okozó szoftverlicenc-menedzsmenttel kapcsolatosan Zsoldos Sándor, az IPR-Insights első embere adott pénzben kifejezhető értékkel bíró tanácsokat. A Quadron két tanácsadója, Solymos Ákos és Mihály Tamás az IT-biztonság témájában inspirálta intenzív gondolkodásra a hallgatóságot. Csizmazia-Darab István, a Sicontact biztonsági szakértője nagy sajtóvisszhangot keltett nemzetközi botrányok tanulságait összegezve tette fel a kérdést, hogy felelősek-e a cégek az adatlopásokért.

Leveli András, az LSK bűvész üzletágvezetője idén is elkápráztatta nézőit, amikor két hatalmas érintőképernyős produkciójában megmutatta a kollaboráció új dimenzióit. Szavakkal aligha írhatom le azt az új világot, amely felé halad az LSK fejlesztőgárdája. Inkább megígérem, hogy a Computerworld YouTube-csatornáján hamarosan publikáljuk az előadások videófelvételeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.