Hirdetés
. Hirdetés

Tárolómegoldásaik területén szövetségre lépett a Lenovo és a NetApp

|

A közös fejlesztésű flash és hibrid flash alapú tárolók világszinten tovább erősítik a két cég pozícióját az adatközponti megoldások piacán.

Hirdetés

A Lenovo Transform 2.0 konferenciáján bejelentett, stratégiai megállapodás részeként a két gyártó egy vegyes vállalatot is létrehozott, amely a piac speciális követelményeinek és felhőökoszisztémájának megfelelő, lokalizált tároló és adatmenedzsment megoldásokat fog szállítani - az engedélyeztetési folyamat lezártával, várhatóan 2019 tavaszától.

Hirdetés

Világszerte már most elérhetők viszont a Lenovo és a NetApp által közösen fejlesztett ThinkSystem DE és DM tárolócsalád első modelljei, amelyek ötvözik a NetApp iparágvezető, all-flash adatkezelési megoldásait a Lenovo díjnyertes ThinkSystem infrastruktúrájával.

Mindkét sorozatban teljesen flash alapú és hibrid flash tárolók jelennek meg, amelyek közül több is támogatja az NVMe (non-volatile memory express) szupergyors kommunikációs protokollt és kontrollert, így PCIe szabványú adatbuszon keresztül kapcsolja össze az SSD meghajtókat az infrastruktúra többi elemével. Elődeikhez mérten az NVMe SSD-k két nagyságrenddel nagyobb átviteli sebességet tesznek lehetővé, így kimagasló teljesítményt biztosítanak többek között a big data, a valós idejű és más típusú analitikai alkalmazásokhoz, megkönnyítik az adatközponti infrastruktúra korszerűsítését és felgyorsítják az üzlet digitális átalakítását.

- A nagy teljesítményű számítástechnikai és flash tárolási megoldások innovatív, vezető szállítójaként a Lenovo és a NetApp egyedülálló piaci pozíciót foglal el, amelyben élvonalat képviselő technológiát tud létrehozni, és újgenerációs adatkezelési megoldásaival páratlanul nagy értéket és választási lehetőséget ad a szervezeteknek - mondta Kirk Skaugen, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a Lenovo Data Center Group elnöke. - A világ legdinamikusabban növekvő szervervállalataként a Lenovo továbbra is elkötelezett, hogy ügyfeleinek legmegbízhatóbb adatközpont-partnere legyen a digitális transzformációban. Közös fejlesztésű, új tárolási és adatkezelési megoldásainkat máris a világ több mint 160 országában kínáljuk a vállalatoknak, logisztikai ellátási lánccal és szerviz hálózattal együtt, egy folyamatosan erősödő, globális partner ökoszisztémán keresztül.

Előnyösen bővíti az együttműködés a Lenovo eddigi tárolókínálatát. Széles szerverportfóliójával együtt a gyártó mostantól az adattárolási megoldások hasonlóan átfogó választékát kínálhatja ügyfeleinek - ahogyan Kirk Skaugen fogalmazott - a tárolópiac eddigi 15 százaléka helyett annak 90 százalékát célozhatja meg. Cserébe a NetApp hozzáférést kap a Lenovo gyártókapacitásához, globális értékesítési csatornáihoz és hatalmas ügyfélköréhez.

Mindez rendkívül kedvező időszakban történik. Az IDC adatai szerint ugyanis az idei év második negyedében a teljesen flash alapú tárolók piaca 41,7 százalékkal 2 milliárd dollárra, míg a hibrid flash tárolóké 20,8 százalékkal 2,6 milliárd dollárra bővült. A kereslet ráadásul a továbbiakban csak nőni fog, mert a vállalatok egyre több adatot gyűjtenek a mobil alkalmazásokon, a felhőszolgáltatásokon és a dolgok internetén keresztül, ezért mind nagyobb szükségük lesz a flash alapú tárolók kimagasló teljesítményére is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.