Hirdetés
. Hirdetés

Technológiai cégekbe invesztálna az OXO Technologies

|

Befektetési tárgyalásokat jelentett be a vállalat.

Hirdetés

Technológiai cégekbe fektetne be az OXO Technologies Holding Nyrt. A jelenlegi állás szerint a társaság igazgatósága két technológiai társaság, a Texel e-kereskedelmi technológiai vállalkozással és a Gremon agritechnológiai céggel, illetve tulajdonosi körükkel kezdett befektetési tárgyalásokat.

A Texel az e-kereskedelmi iparágban működik, úttörő szerepet tölt be a ruhaiparban, a mesterséges intelligencia alapú testmérési, valamint illeszkedési megoldásokban. Jelenleg több mint 8 nagyvállalati ügyféllel rendelkezik, 2020-ban 421 000 dollár, míg 2021-ben 766 000 dollár árbevételt realizált. A technológiai vállalkozás 3 millió dolláros (több mint 900 millió forint) tőkeemelésének részeként 500 ezer dolláros (több mint 150 millió forint) tőkeemelést vállalhat az OXO Tehcnologies.

Hirdetés

A Gremon a beltéri növénytermesztés, valamint a vertikális gazdálkodás kihívásaira nyújt megoldást. A vállalkozás adat alapú, mesterséges intelligencia és üzleti logika mentén fejlesztett IoT-eszközökön dolgozik, amelyek teljes ökoszisztéma-megoldást nyújtanak a modern üvegház-gazdálkodáshoz. Az alapításuk óta több mint 100 ügyfelük lett 20 különböző országból. A vállalat árbevétele 2021-ben meghaladta a 180 millió forintot. A Gremon agritechnológiai cég esetében az OXO nem jelentett be befektetési összeget.

A 2020-ban létrejött OXO Technologies részvényeivel 2021 szeptembere óta kereskednek a BÉT Xtend piacon. A technológiai befektetésekkel foglalkozó társaság a 2020-as üzleti évét csaknem 90 millió forintos veszteséggel zárta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.