Hirdetés
. Hirdetés

Telco projekt az Év Befektetője díjazottjai közt

|

A nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke csütörtökön a Parlamentben átadták az "Év Befektetője" díjakat. A díjazottak között van egy 4G-s kommunikációt ösztönző projekt is.

Hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter államtitkára és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a múlt héten átadták az „Év Befektetője” díjakat. A díjazott projekteket a HITA által támogatott beruházások közül választják ki. Az immáron hagyománnyá érett eseménynek a Parlament felsőházi terme adott otthont. A nemzetgazdasági miniszter – a HITA javaslatára – azon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó vállalatoknak ítélte oda a díjat, akik 2011-ben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez. A rendezvényt Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg, majd Cséfalvay Zoltán, parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár köszöntötte a jelenlévőket. A vendéglátók hangsúlyozták a kölcsönös bizalom jelentőségét a befektetési helyszínként Magyarországot választó vállalat, és a befektetést támogató gazdasági kormányzat között. Az elnök asszony jelezte, hogy az év második felében a HITA szintén díjjal ismeri el a kiemelkedő export- és beszállítói teljesítményt nyújtó vállalatokat.

Jabil
Jabil

ICT szempontból a díjazottak közül kiemelendő a Jabil, mely az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalataként kapott elismerést. A cég 670 fővel gyarapította dolgozói számát Tiszaújvárosban 4G-s kommunikációs technológia gyártását célzó projektjével. (A fotó a Jabil üzemében készült.)

Szintén IT vonatkozású, hogy az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben az AGCO Hungary Kft. lett. A Budapesten megvalósuló új SSC beruházás a cég 16 ezer alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A vállalat további üzleti funkciók telepítését tervezi a budapesti szolgáltató központjába.

A k+f együttműködésért egyébként a Robert Bosch Kereskedelmi Kft. vehetett át díjat, kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepe, valamint az egyetemekkel és kutatóintézetekkel megvalósított kiemelkedő kapcsolata miatt. Az év legnagyobb volumenű bővítéséért az Audi Hungária kapott elismerést, de jutott díj a Mylannak, a világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártó cégének is (az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása díj). Ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.