Hirdetés
. Hirdetés

Tervezés 4.0: Instant dashboard-funkció segítségével megspórolható egy teljes munkafázis

|

A TwinCAT Analytics dashboard-ok automatikus létrehozásával fokozza a mérnöki munka hatékonyságát.

Hirdetés

Számos gépépítő és rendszerintegrátor felismerte, hogy üzleti modelljének átalakításánál kulcsszerepet játszanak a gépek és üzemek folyamatadatai. Fontos azonban, hogy minél költséghatékonyabban és a lehető legegyszerűbben lehessen az új, adatközpontú szolgáltatásokat az ügyfelek egyedi igényeihez igazítani. A Tervezés 4.0 paradigma terén a TwinCAT Analytics ezt a megközelítést az új, instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkcióval támogatja, melynek segítségével a korábban nehézkesen létrehozott dashboard-ok most már egyetlen egérkattintással előállíthatók. 

Hirdetés

A TwinCAT Analytics most már nemcsak az elemzési beállításokat képes automatikusan futtatható PLC-kóddá konvertálni, hanem dashboard-okat is elő tud állítani. Az instant dashboard (One-Click Dashboard - OCD) funkció segítségével a PLC-kód alapján egyetlen egérkattintással létrehozhatók teljes, HTML5-alapú analitikai dashboard-ok, amelyek betölthetők egy kiválasztott Analytics Runtime tárolóba. A folyamat lefutása után kapunk egy hálózati címet, amelyen böngészőből elérhető a dashboard. Ezek egyetlen sornyi kód írása vagy a kezelőfelület grafikai megtervezése nélkül hozhatók létre, ami óriási időmegtakarítást jelent egy tervezési folyamat során. 

A TwinCAT 3 HMI szoftveren alapuló új funkció minden TwinCAT Analytics algoritmushoz létrehoz legalább egy korszerű, mozaik elrendezésű és a legújabb webes szabványokon alapuló, "HMI Control" kezelőfelületet. A dashboard-ba foglalt egyes kezelőszervek egy vezérlési előnézetben, az algoritmus tulajdonságai között egyedileg kiválaszthatók. Egy "HMI Control" kezelőfelületen több algoritmus is variálható.

A TwinCAT Analytics szoftver instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkciója segítségével értékes idő takarítható meg a fejlesztés során

Automatikus létrehozás, egyedi igényekhez való igazítás 
Az automatikusan előállított dashboard-okat a felhasználói beállításokban lehet egyedi igényekhez szabni. Például kiválasztható a fejléc színe és logója, sőt, egy világtérképen megjeleníthetők a földrajzilag elosztott gépek helyei is. A kezelőszervek többféle választható elrendezésbe és témába foglalhatók, emellett több nyelvet is be lehet állítani. A világos és sötét témák között váltani lehet, és automatikusan be lehet állítani az algoritmusokat alaphelyzetbe állító eljárásokra mutató hivatkozásokat is.

A nagyfokú rugalmasság ellenére az automatikusan létrehozott dashboard-ok nem mindig elégítik ki minden felhasználó igényeit, ezért a szoftver a TwinCAT 3 HMI projektek előállításakor a projekteket integrálja Visual Studio®-ba is, lehetőséget adva arra, hogy a műszerfalat a grafikus szerkesztőben hozzáigazítsuk az adott követelményekhez. A fejlesztési folyamat még komolyabb utófinomítást igénylő dashboard-ok esetében is a hagyományos megközelítéshez képest lényegesen kevesebb egérkattintással jár, így jelentős idő- és költségmegtakarítás érhető el ezzel a megoldással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.