Hirdetés
. Hirdetés

Tisztelgés a kreativitás előtt

|

Aki fogékony az ENSZ kezdeményezéseire, az szombaton már nyolcadik alkalommal ünnepelheti a Szellemi Tulajdon Világnapját.

Hirdetés

Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO 2000-es közgyűlésén döntött arról, hogy április 26-át a Szellemi Tulajdon Világnapjává nyilvánítja - emlékezteti a tartalomszolgáltatókat, illetve a legális és illegális felhasználókat az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány, az ASVA. A szervezet minden olyan újszerű megoldást és üzleti modellt üdvözöl, amely oly módon enged hozzáférést a kulturális termékekhez, hogy közben a legalitás sem csorbul.

A szellemi tulajdon olyan alapvető emberi jog, amelyet az ENSZ, mint az emberiség legátfogóbb nemzetközi szervezete is elismer, és annak védelmét alapvető fontosságúnak tartja. A technika fejlődése egyre több utat nyit a szellemi termékek terjesztésére, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a szabad megosztás lehetőségei és az alkotók jogait védő korlátozások között - áll az ASVA közleményében. Az alkotótevékenység a haladás hajtóereje a tudományban, az üzleti életben, a technológiában és a művészetekben, azaz minden emberi törekvésében. A korlátlan erőforrás felismerése, fejlesztése és gazdasági tőkeként való hasznosítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy javíthassunk az emberek életminőségén.

Minden ünnep arra hívja az embert, hogy egy kicsit megálljon és elgondolkodjon az élet szépségén, gazdagságán, a benne rejlő értékeken. Minden művészi alkotás, legyen az zene, film, vagy akár a számítógépes játékok kreatív világa, gazdagítják életünket. Minden, ami épít és gazdagít, megérdemli, hogy tisztelettel óvjuk és védjük - hívja fel a figyelmet az ASVA.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.