Hirdetés
. Hirdetés

Tízszeres haszonnal dolgoznak a hamisítók

|

Egy amerikai tanulmány szerint a rendkívül magas haszonkulcs magyarázza, hogy a hatósági intézkedések ellenére is robbanásszerűen nő a hamisítványokat terjesztő, illegális weboldalak száma.

Hirdetés

hamisitvanyokat arulo weboldal
hamisitvanyokat arulo weboldal

A márkavédelemmel foglalkozó RougeFinder LLC és Gioconda Law Group PLLC tanulmányában az amerikai bíróságok által bezárt mintegy 3000 illegális weboldal működését elemezte, amelyben megállapítják, hogy a drogkereskedelemhez hasonlóan jövedelmező üzlet a hamisítás. Az elemzés szerint a nagyszámú hatósági intézkedés ellenére azért növekszik továbbra is robbanásszerűen a hamisítványokat kínáló weblapok száma, mert ezek alig 1000 dollár befektetéssel rövid idő alatt 10 ezer dolláros hasznot tudnak elérni.

A MarketWatch oldalán olvasható beszámoló szerint a vizsgált oldalakat üzemeltető hamisítók komoly informatikai infrastruktúrával rendelkeznek árukészletük és a több ezer, jogosulatlanul védjegyeket tartalmazó domain neveket viselő weboldalaik nyilvántartására. Ráadásul folyamatosan áthelyezik szervereiket annak érdekében, hogy a hatósági felderítést megnehezítsék, elkerüljék, számolt be a helyzetről a HENT hírlevele.

A weblapok ellenőrzése során a tanulmány megállapította, leggyakrabban VISA alapú fizetési rendszert használnak a hamisítók, de rendszeresen a MasterCard és a PayPal szolgáltatásainak a használata is.

Mindez odáig fajult, hogy az amerikai védelmi rendszer teljes ellátórendszerére is veszélyt jelentenek már a hamisítók. A General Accountability Office (GAO) vizsgálta a hamisítás hatásait az Egyesült Államok védelmi rendszerére vonatkozóan. A jelentés szerint a repülőgépek gyorsító hajtóműveitől kezdve az irányzékokig, gyakorlatilag bármely eszköz esetében fennáll a hamisítás lehetősége. A GAO szerint az illegális előállítás és gyártás a védelmi rendszer teljes ellátási láncát érintő probléma, amely meghiúsíthatja a katonai akciók sikerét, de a bevetést végző katonák életét is veszélyeztetheti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.