Hirdetés
. Hirdetés

Több a kisebbel – A4 vs A3

|

Nyomtassunk kevesebbet, mert így takarékoskodunk az energiával és kevesebb papírt használunk föl! A környezetünk védelméért tenni akarók így fogalmazzák meg a nyomtatással kapcsolatos fő szabályukat.

Hirdetés

Nagy kérdés, hogy a KYOCERA új multifunkciós termékcsaládjának piacra lépését támogató kampányában a "Érj el többet az A4-essel!" (angolul: "Do More With A4") szlogen környezetvédelmi szempontból hogyan értelmezhető.

Mindenekelőtt a papírfogyasztásra vessünk egy elemző pillantást. Az A4-es lapok 29 százalékkal kisebbek, mint az A3-asok, így ha a kisebb lapokra nyomtatunk, akkor az élettartamot rövidítő hatások hasonló mértékben csökkennek. Ez nem csupán azzal jár, hogy kevesebb fát kell kivágni a papír előállításához, hanem azzal is, hogy a gyártási folyamathoz kevesebb energiára, vízre és olajra van szükség, továbbá a szállítás környezeti hatása is kisebbedik. És csupán annak köszönhetően, hogy a lapok kisebb méretűek, a kidobott lapok környezeti hatása is csökken.

Ha ugyanazt a tartalmat A3-as helyett A4-es lapokra nyomtatjuk ki, közel 30 százalékkal kevésbé használjuk el a tonert, amiből az is következik, hogy ritkábban kell cserélnünk, pótolnunk a segédanyagokat, kellékeket - így költséget takarítunk meg.

Érdemes figyelembe venni magának a berendezésnek a fizikai méretét és azokat az erőforrásokat is, amelyek szükségesek a gyártásához és a szállításához, és amelyek a működtetéséhez elengedhetetlenek a használata során és akkor, amikor hasznos élete befejeztével kivonjuk végleg a működtetésből. Egy A3-as gép előállításához több erőforrás szükséges, mint egy A4-eséhez, nehezebb is és nagyobb fizikai teret foglal el, ami fokozza a szállítás emisszióját, továbbá több hulladék keletkezik belőle, amikor már nincs többé rá szükség. A hosszabb papír és a szélesebb dob azt is jelenti, hogy több energia kell a papírmozgatáshoz, mint az A4-es berendezésben.

Korábban a felhasználók az A3-as méretű multifunkciós másológépeket azért választották, hogy hozzájussanak mindahhoz a bonyolult papírfiniselő funkcióhoz, amelyeket az A4-es gépek általában nem képesek nyújtani. És ha lehetséges A3-as méretben nyomtatni, a felhasználók akkor is így tesznek, amikor erre igazán nincs is szükség. Az energia, a papír és a segédanyagok költségei növekednek akkor, ha A3-as nyomat készül a teljesen megfelelő A4-es helyett. Mindezek közvetlen költségek a berendezést tulajdonló vállalat számára.

A KYOCERA új A4-es gépeiben az a szép, hogy képesek mindazokra a papírfiniselő funkciókra, amelyeket az A3-as berendezésekhez kapcsolunk, viszont egy sokkal kompaktabb egységben, amelynek a gyártása kevesebb erőforrásba kerül, és amely kevesebb szállításból eredő környezeti hatással és végsősoron a hulladék csökkenésével jár. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy sohase vásároljanak a vállalatok A3-as gépeket, mindössze csak annyit, hogy ott és akkor érdemes A3-as méretű gépet választani, ahol és amikor az A3-as nyomat valóban szükséges. Minden más esetre, mind üzleti, mind pedig környezeti szempontból érvényes a szlogen: "Érj el többet az A4-essel".

Végül következzen néhány tény, hogy igazoljuk, a KYOCERA új A4-es multifunkcionális nyomtatósorozata kisebb méretű, de képességei, jellemzői kiemelkedők:

  • A színes nyomtatás minősége akár 1200 dpi is lehet
  • A termékcsalád összes tagja alkalmazza a HyPAS (Hybrid Platform for Advanced Solutions, a KYOCERA fejlesztése) technológiát, amely kibővíti a nyomtatók fő képességeit egyszerű érintőképernyős működtetéssel, lehetőséget adva arra, hogy a felhasználó könnyedén valósíthasson meg egyedi munkafolyamatokat
  • Akár 70 százalékkal kisebb lehet az új eszközök alapterülete az A3-osokénál
  • Akár 35 százalékkal kevesebb energiát is fogyaszthatnak, mint a hasonló A3-as készülékek.

További információ

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.