Hirdetés
. Hirdetés

Több adat, kevesebb tárhely, csökkenő költségek!

|

A Backup Exec 2010, a Symantec új megoldása a tárolási költségek csökkentésében, az adatok egyszeresítésében (deduplikáció), az adatmentési és helyreállítás feladatokban segíti a cégeket.

Hirdetés

A Symantec bejelentette a közepes méretű vállalkozások számára is elérhető programját, Backup Exec 2010-et, amely segítségével a cégek egyre növekvő mennyiségben tárolt adataik kezelését tárhely-, idő- és költségtakarékosan oldhatják meg. A Backup Exec 2010 a kevesebb tárhelyen, több adat tárolását az egyszeresítés – a deduplikáció* – segítségével oldja meg.

*Az egyre növekvő adattárolási igény, virtualizációs megoldások használata során nem ritka, hogy ugyanazt az adatot több példányban is eltároljuk ugyanazon az adathordozón. Az ilyen redundancia – duplikátumok - eltávolítását nevezzük deduplikációnak. A deduplikáció segítségével megszüntethetők a többszörösen tárolt adatok által feleslegesen foglalt kapacitások, így nő a tárolókapacitásaink hatékonysága. A kisebb tárhely felhasználással kevesebb energiát fogyasztunk a kisebb méretű adathalmaz mentése is kevesebb időt igényel.

A Backup Exec 2010 teljesen integrált adategyszeresítő és archiváló módszereket kínál. Ez az első olyan mentő és helyreállító megoldás, amely egymenetes mentésből részlet-helyreállításra képes a VMware és Hyper-V környezetben a Microsoft Exchange-hez, az SQL-hez és az Active Directoryhoz. A Backup Exec újdonsága a Microsoft Windows 2008 R2, a Hyper-V R2, az Exchange 2010, a Windows 7 és a VMware vSphere 4.0 támogatása is.



„Minden szervezet küzd az információáradat növekedésével, különösen, ha virtualizáló módszereket vezet be, és emiatt újabb bonyodalmak keletkeznek a mentéseknél és helyreállításoknál” – mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke. „Az egyszeresítés és az archiválás mindeddig elsősorban a nagyvállalatoknál volt használatos, a Backup Exec 2010 azonban a bonyolult informatikai feladatok elvégzéséhez ezeket egy rendkívül egyszerű és könnyen használható megoldás formájában a tömegek számára is elérhetővé teszi.”

Az IDC elemzői szerint a tárkapacitás évente 48-50 százalékkal nő , emiatt egyrészt több adat kerül veszélybe, másrészt a katasztrófa utáni helyreállítás is jóval lassabb lehet. Az adatok körülbelül 70 százaléka másolat, és 90 napnál régebben foglalkoztak vele . Azoknál a szervezeteknél, ahol integrált egyszeresítő és archiváló megoldást vezettek be, 20-40 százalékkal csökkenthető a tárolás költsége, szükség esetén pedig könnyen megtalálhatók és helyreállíthatók a cég működéséhez elengedhetetlenül szükséges adatok.

Egyszeresítés mindenhol

A Symantec még 2009-ben meghirdetett egyszeresítési stratégiájának részét képező Backup Exec 2010 az adatok többszörös tárolásának kiküszöbölésére ad rugalmas lehetőséget. A Backup Exec 2010 integrált egyszeresítést kínál a felhasználói gépen (a forrásnál) és a médiaszerveren. A külső gyártók egyszeresítő berendezéseihez a Symantec OpenStorage API-n keresztül integrálható. Az egyszeresítéssel a szervezetek a meglevő tárerőforrásaik összevonásával és újbóli felhasználásával drasztikusan csökkenthetik a mentések tárolási költségét. A felhasználó-oldali egyszeresítés csökkenti a mentésre fenntartandó időt, a hálózat terhelése pedig akár 90 százalékkal is csökkenhet. A Backup Exec egyszeresítő technológia három egyszerű lépésben telepíthető, egyéb szoftvert nem igényel: telepíteni kell az egyszeresítő opciót, meg kell határozni az egyszeresítő tár helyét, és oda kell irányítani a mentéseket.  



A Backup Exec 2010 a mentések egyik médiaszerverről WAN-kapcsolaton keresztül a másikra (például katasztrófa utáni helyreállítás céljára) történő mozgatását megelőzően azok méretét egy egyszerű, önműködő egyszeresítéssel le tudja csökkenteni. Így a nagyobb, szétszórtan található környezetben jelentősen csökkenhet az adatmennyiség. Az integrált egyszeresítéssel a kisebb, külső irodák helyi, szalagon levő mentéseiket a telephelyen kívüli mentési terv keretében – a hálózat minimális terhelésével – egy központi Backup Exec médiaszerverre vagy NetBackup PureDisk környezetbe helyezhetik át.   

Egységes archiválás
A Backup Exec 2010 két új archiváló opciót is tartalmaz, amellyel a Windows fájlrendszerekben és az Exchange-környezetekben egységesíthető a mentés és az archiválás. Ezekkel az archiválás az adatoknak a forrásról történő független legyüjtése helyett a mentési példányból készül. A Symantec Enterprise Vault archiváló eljárását használva a rendszergazdák könnyűszerrel és hatékonyabban menedzselhetik az adatok életciklusát. Önműködő megtartási időtartamot állíthatnak be a régebbi, kevésbé fontos adatok idővel olcsóbb tárakra való áthelyezésére. Ezzel a fontos adatok archiválásának elsődlegessége is biztosítható.

Az archiváló opciók a fölösleges adatok szerverről való eltávolításával az Exchange- és a fájlszerverek teljesítményének optimalizálását is segítik. Ezzel tárhelyet szabadítanak fel, kiszámítható szinten tartják a társzükségletet, és rövidítik a mentésre szánt időablakot.  

Megbízható virtualizálás

A Backup Exec 2010 az első olyan adatmentő és helyreállító szoftvermegoldás, amely egymenetes mentésből részlet-helyreállításra képes a virtuális Microsoft alkalmazásokhoz. Ez lehetővé teszi, hogy csökkenjen az üzleti alkalmazások időkiesése, mivel VMware vSphere 4.0, VMware ESX vagy Microsoft Hyper-V R2 virtuális környezetben másodpercek alatt képes a Microsoft Exchange-ből, az SQL-ből és az Active Directory-ból egyes adatokat kinyerni. A rendszergazdák egy egyetlen rendszermentésben levő virtuális gépből is gyorsan helyre tudnak állítani, vagy át tudnak irányítani egy teljes alkalmazást, vagy helyre tudnak állítani egyéni e-maileket, postafiókokat, fájlokat vagy könyvtárakat. Az egyszeresítést a VMware ás a Hyper-V kliensek mentésein is el lehet végezni, miáltal tovább csökken a tárerőforrások használata.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.