Hirdetés
. Hirdetés

Többezer HP dokumentum a Kongresszus előtt

|

Folytatódik a nyomozás a HP lehallgatási ügyében: jövő héten bizottsági meghallgatáson vesz részt a vállalat igazgatótanácsának lemondott elnöke.

Hirdetés

Szeptember 28-án Patricia Dunn, a Hewlett-Packard igazgatótanácsának elnöke megjelenik a Kongresszus egyik bizottsága előtt, ahol a vállalat lehallgatási ügyében fog kérdésekre válaszolni. A HP vezető jogásza, Ann Baskins, valamint Larry Sonsini, a vállalat egyik külső jogtanácsosa szintén megjelenik a bizottsági meghallgatáson.

Sonsini 2005 és 2006 között jogi tanácsokkal látta el a HP-t a megfigyelések során egyes törvényességi kérdésekben. Több nyomozóiroda vezetőjét is behívták meghallgatásra, de legtöbben megtagadták a megjelenést az Egyesült Államok alkotmányának 5. kiegészítésére hivatkozva, mely lehetővé teszi bizonyos esetekben a megjelenés vagy a tanúzás megtagadását, ha feltételezhető, hogy az illetőt saját magára terhelő információk megadására kötelezik.

A bizottság szóvivője szeptember 18-án a sajtónak elmondta, hogy a HP többezer oldal dokumentumot bocsátott a Kongresszus rendelkezésére, ugyanakkor a vállalat szóvivője nem válaszolt arra a kérdésre, hogy pontosan mire vonatkoznak az átadott iratok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.