Hirdetés
. Hirdetés

Tőkét emel a Glosterben az OXO Technologies

|

Az informatikai szolgáltató már több mint 2 milliárd forintot vont be 2 éves tőzsdei jelenléte alatt.

Hirdetés

Az OXO Technologies Holding Nyrt. tőkét emel a Gloster Infokommunikációs Nyrt.-ben, a csaknem 355 millió forintból intézményi befektetőként az OXO mintegy 300 millió forinttal, hazai magánbefektetők pedig további 55 millió forinttal emelik meg a cég alaptőkéjét.

Az OXO közleménye szerint a Gloster a jegyzési árat a döntés időpontjában érvényes 180 napos forgalommal súlyozott átlagárban, 952 forint részvényenkénti árban határozta meg. A Gloster Nyrt. a hazai infokommunikációs szektor dinamikusan fejlődő vállalkozása, amit bizonyít a 2021-es elemzői várakozásokat meghaladó árbevétele és EBITDA számai is - közölték a cégek a tőzsde honlapján pénteken.

Hirdetés

A jelen kibocsátással együtt a Gloster már több mint 2 milliárd forintot vont be 2 éves tőzsdei jelenléte alatt. A sikeres tőkeemelés után, a frissen bevont tőkét a cég 2025-ig tartó stratégiájának részeként nagy növekedés előtt álló felhős (cloud) és szoftverfejlesztő cégek felvásárlására fordítja.

Azt is közölték, hogy a Gloster az akvizíciókat tőkeáttételes finanszírozásból valósítja meg, mely finanszírozási formához biztosít önerőt az OXO Technologies Holding Nyrt. jelenlegi tőkeemelése.

Az alaptőkeemeléssel 372 899 darab új részvényt bocsátanak ki és vezetnek be a BÉT-re, a Gloster részvényeinek közkézhányada a teljes részvényszámhoz viszonyítva a korábbi 18,58 százalékról, 20,33 százalékra nő. Közölték: ezzel a Gloster kevesebb mint egy év alatt sikeresen megduplázta a közkézhányadban lévő részvények számát.

A Gloster igazgatósága a cég alaptőkéjét (jegyzett tőkéjét) 169 746 920 forintról legfeljebb 3 728 990 forinttal feltételesen - a tőkeemelési eljárás eredményétől függően, a tőkeemelési eljárás sikeres lezárását követő hatállyal - tervezi megemelni.

A részvények jegyzési értéke legfeljebb 354 999 848 forint, mely összegből a jegyzett tőkén felüli rész a tőketartalékba kerül.

A tőkeemelés bejegyzésével és az új részvények keletkeztetésével kapcsolatos cégbírósági és KELER előtti eljárások a jegyzés zárását követően megkezdődnek, és a Gloster az új részvényeket is bevezeti a BÉT Xtend piacára.

A Gloster részvényeivel - ahogy az OXO-val is - a BÉT Xtend piacán kereskednek, legalacsonyabb ára 320, legmagasabb 1300 forint volt az elmúlt egy évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.