Hirdetés
. Hirdetés

Tokióba költözik a Sony Mobile főhadiszállása

|

Az elkövetkező bő másfél évben 1000 fős leépítést tervez Svédországban a vállalat.

Hirdetés

Tegnap délután a Sony Mobile hivatalosan is bejelentette, hogy a cég hatékonyságának növelése érdekében októberben a svédországi Lundból Tokióba fog költözni a főhadiszállása, ezzel együtt pedig 2014 márciusáig globálisan 15 százalékkal, avagy körülbelül 1000 fővel tervezi csökkenteni az alkalmazottak számát.


Az elbocsátás sejthető módon a svédországi kirendeltséget fogja érinteni, a vállalat helyi munkaügyi központnak nyújtott tájékoztatása szerint 650 főállású munkatárs nézhet hamarosan új kihívások elé, a maradék 350 fő elsősorban a külsős tanácsadók közül kerül majd ki. Ettől függetlenül a lundi iroda továbbra is „stratégiai fontosságú” lesz a cég számára, a megmaradt dolgozók elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkoznak majd.


A Sony hivatalosan 2012. február 15-én vásárolta ki a svéd Ericssont a 2001 októberében alapított vegyesvállalatukból, a japánok 1,05 milliárd eurót fizettek a svédek 50 százalékos tulajdonrészéért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.