Hirdetés
. Hirdetés

Tovább emelkednek a memóriaárak

|

Egyre drágábbak a memóriamodulok, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a folyamat lassulna.

Hirdetés

A memória évekig remek befektetés volt, hiszen folyamatosan zuhant a modulok ára. Egy ideje növekedésbe kezdett, sőt, már napról napra drágábbak a modulok. A DRAMeXchange adatai nem túl biztatóak a fogyasztók számára, jót jelentenek viszont a gyártóknak, akik magasabb nyereségre számíthatnak a növekvő vételárak miatt. 

Egy átlagos, 4 gigabájtos DDR3-as modul ára 27 dollár volt április vége felé, ami 13 százalékos áremelkedést jelent januárhoz képest, és 70 százalékosat novemberhez viszonyítva. A kisebb memóriáknál is remek keresletet regisztráltak. A felfelé tartó áraknak egyelőre úgy tűnik, nem szakad majd vége. 

Ez ugyanakkor nem a kirobbanó keresletnek köszönhető, hanem annak, hogy a gyártók folyamatosan csökkentik a termelést, optimalizálva a saját helyzetüket. Arra azért mindenki figyel, hogy elkerülje az év hátralévő részében a készlethiányt, amikor is élénkebb keresletre lehet számítani. A gyártók várhatóan folytatják a mostani stratégiájukat az év hátralévő részében is. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.