Hirdetés
. Hirdetés

Tovább növelte bevételeit az Avaya

|

Közzétette 2006 első negyedévi eredményeit (az amerikai pénzügyi év szeptembertől szeptemberig tart) az Avaya, a világ elsőszámú üzleti kommunikációs alkalmazásokat gyártó vállalata. Ezek szerint a cégóriás forgalma az előző év azonos időszakához képest 8,8 százalékkal nőtt, miközben nyeresége a tavalyi 33 millió dollárról 71 millió dollárra emelkedett.

Hirdetés

Az Avaya forgalma a tavalyi év azonos időszakában 1,148 milliárd dollár volt, ez az idén 1,249 milliárdot tett ki, ami 8,8 százalékos növekedést jelent. A nyereség részvényenként hét centről 15 centre emelkedett - tájékoztatott a globális eredményekről Rohály Gábor, a cég hazai leányvállalatának vezetője.
Bontásban a globális kommunikációs rendszerek forgalma 11,7 százalékkal nőtt, a globális szolgáltatások forgalma pedig 5,8 százalékkal növekedett. A működési bevétel 107 millió dollár, a működési cash flow bevétel 106 millió dollár, a negyedév végi cash flow pedig összesen 726 millió dollár lett.
Rohály Gábor a számok háttereként elmondta: a negyedév folyamán az Avaya világszinten leszállította a nyolcmilliomodik IP-vonalat, a szállítások 16 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest, míg az Egyesült Államokban az IP-telefon piacon 22 százalékos részesedést ért el. Az év folyamán - prognosztizálta a cégvezető - az Avaya mérete, technológiai fölénye, és portfoliójának sokrétűsége továbbra is biztosítja, hogy az IP-telefónia piac elsőszámú haszonélvezője legyen.
Folytatódik a cég részvény-visszavásárlási programja is. Az első negyedév folyamán a vállalat 7,9 millió részvényt vásárolt vissza nyilvános részvényeiből, átlagosan 11,32 dolláros áron, összesen 90 millió dollár értékben. A program kezdete óta a cég nyilvános dilatált részvényeinek 3 százalékát már visszaszerezte.
Az előző negyedév sikerére jellemző, hogy az InfoTech az Avayát tartja az USA vezető távközlési társaságának, mivel a cég a kezében tartja mind az amerikai üzleti telefónia-piac, mind az amerikai IP-telefónia 21 százalékát. Sorozatban már ez a negyedik negyedév, amikor a Dell 'Oro Group az Avayát globálisan is piacvezetőnek találta az üzleti telefóniában, hiszen 19 százalékos globális pozíciójával több mint 2 százalékkal előzte meg legközelebbi vetélytársát.
A Synergy Research a globális piacvezetői elismerést már folytatólagosan a nyolcadik negyedéve ítéli a cégnek. A Miercom, a világ egyik vezető hálózati tanácsadó és termék-tesztelő cége legutóbb a valaha megállapított legmagasabb pontszámmal jutalmazta az Avayát. A társaság megkapta a "Legjobb Teszteredmények" díját "high-end" IP PBX megoldásaiért a Business Communications Revue magazintól, egymás után már a második évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.