Hirdetés
. Hirdetés

További száz városban nyomul az Uber

|

A közösségi fuvarszervező szolgáltatás vezérigazgatója, Travis Kalanick Pekingben ismertette cége terjeszkedési terveit.

Hirdetés

A nagyratörő elképzelések szerint a Kínában jelenleg közel 20 városban - többek között Pekingben és Sanghajban - jelenlévő Uber további 100 településen fog megjelenni az elkövetkező évben. A szolgáltatás csupán egy éve debütált a hatalmas népességű távol-keleti országban, ahol növekedése messze felülmúlta a más országokban elért növekedés mértékét. A kezdetekkor meglévő mindössze egy százalékos piaci részesedésük kilenc hónap elteltével 30-35 százalék körül van a vezérigazgató szerint. Kalanick elismeréssel szólt a kínai kormányzatról, amely nyitott az Uber merőben újszerű üzleti modelljére, és több városban partnere volt a cégnek. Másik komoly helyi szövetségesük Kína legnagyobb keresőszolgáltatása, a Baidu.


Egyébként Kínában is az Uber tevékenységét érintő szigorúbb szabályozás bevezetését tervezik, ami lelassíthatja a cég gyors növekedését, Kalanick azonban érdekes módon üdvözölte a szabályozási törekvéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.