Hirdetés
. Hirdetés

Túl olcsó a Toshiba HD-DVD lejátszója

|

Az iSuppli piackutató cég szerint a Toshiba 175 dollárral az előállítási költség alatt kínálja elsőgenerációs HD-DVD lejátszóit.

Hirdetés

Az iSuppli piackutató cég szerint a HD-A1 típusú HD-DVD lejátszó készülék alkatrészeinek értéke eléri a 674 dollárt, amiben még nincs is benen az összeszerelés, csomagolás, szállítás, hirdetés, szoftver fejlesztés költsége. Ennek ellenére a vásárló 499 dollárért vehet magának egyet.

Így a Toshiba valójában kétszáz dollárt bukik minden készüléken, ami még az iSuppli szerint is szokatlan, mivel a költségek 40 százalékos "lenyelését" jelenti.

Sokak szerint ennek oka a PlayStation 3, amely folyamatos késése ellenére várhatóan óriási lökést adhat a konkurens Blu-ray formátumnak. Ezt támogatja a Sony mellett több nagyvállalat is, s bár a technológia, és így a lejátszók is jóval drágábbak, a PS3 játékgép viszonylagos olcsósága miatt sokan döntenek majd inkább a Blu-ray mellett. A konzol 500 és 600 dolláros, illetve eurós áron kerül majd forgalomba idén novemberben, vagyis semmivel sem lesz drágább, a mostani HD-DVD lejátszóknál, ellenben egy teljes értékű médialejátszó és szórakoztató központot kap a pénzéért a vásárló.

Természetesen a PS3 előállítási költsége is jóval magasabb lesz a fogyasztói áránál, de ezt a gyártók inkább lenyelik a nagyobb kereslet érdekében. Ennek fényében már érthető, miért igyekszik a Toshiba és a többi HD-DVD támogató (köztük a Microsoft is), hogy minél több lejátszó fogyjon el addig, amíg nem veszélyezteti másik szereplő a piacot. Az áprilisban debütált HD-A1 belsejében egy Pentium 4 processzort, Broadcom HD kodeket, 1 GB Hynix DRAM-ot, 256 MB-os flash diszket, illetve 32 megabájt flash memóriát rejt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.