Tulajdonosváltás és óriási leépítés az OnLive-nál

|

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a csődközelbe került vállalat sorsa.

Mindenféle előzmény nélkül pénteken megdöbbentő hírek érkeztek a játékok online streamelésében úttörő szerepet játszó OnLive háza tájáról, hiszen egy belsős megbeszélésen a cég atyja aznap bejelentette, hogy a teljes csőd elől menekülve eladta a társaságot egy újonnan alapított, ám rendkívül tőkeerős vállalatnak. A vásárló kiléte egyelőre nem tisztázott.


Az viszont biztos, hogy az OnLive munkavállalóinak bő fele (100+ fő) még pénteken lapátra került, noha a rossz hírt közlő vezérigazgató szerint a szolgáltatás az új tulajdonos kezében továbbra is működni fog, és a már folyamatban lévő fejlesztések sem állnak le. Az előfizetőik elméletileg semmilyen változást sem fognak tapasztalni a tulajdonosváltás miatt.


Meg nem erősített források szerint a vállalat az elképesztő pénzbe kerülő szerverparkja miatt került csődközelbe: naponta átlagosan csak 1800 játékos használta párhuzamosan a rendszert, amely alapján siralmasan ment az üzlet. Összehasonlítási alapul ezen érték a Linuxra is hamarosan megérkező Steam esetében 2,4 - 4 millió fő közt szokott ingadozni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.