Hirdetés
. Hirdetés

Új kor küszöbén

|

Szeptember elsején nyílik meg az IFA 2006 szórakoztató-elektronikai vásár Berlinben. A szervező Messe Berlin Athénban számolt be az előzetes adatokról.

Hirdetés

Christian Göke, a Messe Berlin operatív vezérigazgatója (képünkön) elmondta: tavaly döntöttek arról, hogy 2006-tól évente megrendezik az IFA-t, és idén április 29-ig majdnem az összes nagy gyártó regisztráltatta magát. A rendelkezésre álló terület több mint 80 százalékát már lefoglalták. Az idei IFA hat kategória köré szerveződik: Television and Entertainment, Sound and CarMedia, Personal Computing and Games, Digital Imaging and Digital Music, Personal Communication, SNC Satellite, Network and Cable - mondta Christian Göcke.
Rainer Hecker, a németországi Szórakoztató- és Kommunikációs Elektronika Szövetség (gfu) vezetője elmondta: a szórakoztató-elektronikai piacon várhatóan fellendül majd idén a nagy felbontású televíziókészülékek (HDTV-k) forgalma, a futball VB-nek köszönhetően. Több európai országban már megkezdődött a HDTV-adások sugárzása, és ez áttörést fog hozni az új televíziós technológiák elterjedésében - mondta Rainer Hecker. A nagy felbontású televíziókészülékek mellett új technológiákat is bemutatnak az IFA-n, így például HD-DVD és blu-ray készülékeket, valamint HD kézi kamerákat.
A minőség iránti igény egyébként konkrétan is megmutatkozik: a fogyasztók egyre inkább a márkás termékeket keresik - folytatta Rainer Hecker. A piackutatások azt mutatják, hogy vásárláskor a fogyasztók 83 százaléka a minőséget keresi és csak 17 százalékban az olcsó árat. A GfK piackutató cég adatai szerint a márkás termékek élettartama átlagosan 11 év, míg a noname készülékeké 4,5 év. Egyébként a televízió-szolgáltatás hamarosan több csatornán fog érkezni: DMB-n, DVB-H-n vagy UMTS-en keresztül; az IPTV is már küszöbön áll. Európa új versenyhelyzetek elé kerül, nem csupán a távközlési technológiák, hanem az üzleti modellek szempontjából is. Ehhez új szabályozások szükségesek, és az IFA az egyeztetések megkezdéséhez is lehetőséget ad, a Mediapolicies@IFA kerekasztal-beszélgetéseken keresztül - tette hozzá Rainer Hecker.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.