Hirdetés
. Hirdetés

Új tulajdonost kap a Veracomp disztribúciós üzletága

|

A Veracomp, a Közép- és Kelet-Európa 19 országában működő informatikai disztribútor a teljes értéknövelt disztribúciós üzletágának eladásáról állapodott meg az Exclusive Networks-szel.

Hirdetés

A két cégcsoport közötti adásvételi megállapodást szeptemberben írták alá. A tranzakció lezárása több feltételhez is kötött volt, többek között az Európai Bizottság jóváhagyásához. A most hatályba lépett akvizícióval az Exclusive Networks növelte globális jelenlétét, létszámát és működési bevételeit anélkül, hogy hígítaná az ügyfelek és partnerek számára nyújtott értéket mind helyi, mind nemzetközi szinten.

Hirdetés

- Az elmúlt hónapok az Exclusive Networks számára világszerte a dinamikus fejlődés időszakát jelentették. Olyan vállalatokba igyekszünk befektetni, amelyek tökéletesen megértik a helyi igényeket. A Veracomp beépítése a struktúránkba a bővítés egyik legfontosabb eleme ennek a stratégiának megfelelően, ily módon egyedülálló sikerlehetőséget nyerünk Közép- és Kelet-Európában. Mindenképpen ki akarjuk használni a Veracomp erős üzleti alapjait és koherens szervezeti kultúráját, amely a régió 19 országában bevált - mondta el Jesper Trolle, az Exclusive Networks vezérigazgatója.

Az 1991-ben Lengyelországban alapított Veracomp több, mint 140 gyártó IKT-megoldásának disztribútora. Az évek során a vállalat több ezer üzleti partnerrel épített ki kapcsolatot - az ő számukra is előnyösek az új tulajdonos Exclusive Networks által jelentett üzleti lehetőségek. A gyártókkal és integrátorokkal való együttműködés feltételei nem változnak. A cég továbbra is a Veracomp márkanév alatt folytatja a kereskedelmet, mielőtt a közeljövőben az Exclusive Networks (CEE) cégnévre váltana.

A Veracomp igazgatóságának új elnöke, Mariusz Kochański lesz az új Exclusive Networks KKE régió vezérigazgatója, aki Gerard Allisonnak, a cégcsoport régiós alelnökének számol be.

- Sorsdöntő pillanat ez a Veracomp számára. Összefogunk egy globális disztribútorral, amely ránk építve egy új régióban jelenik meg. Folytatni fogjuk az üzleti fejlődést oly módon, amely nagy autonómiát és az együttműködés szabadságát biztosítja számunkra - ez a hozzáállás győzött meg bennünket, hogy csatlakozzunk az Exclusive Networks csoporthoz. Azt szeretnénk, hogy partnereink hozzáférhessenek az innovációhoz és csapatunk szakmai támogatásához, az öt kontinensen szerzett tudásunkra és tapasztalatunkra alapozva. Biztosak vagyunk benne, hogy a vásárlóknak, partnereinknek és alkalmazottinknak egyaránt hasznára válik ez az egyesülés - mondta el Mariusz Kochański.

A Veracomp (Exclusive Networks CEE) széles megoldási portfóliót kínál: hálózatok, informatikai infrastruktúra-menedzsment, informatikai biztonság, telekommunikációs infrastruktúra, tárolók és kiszolgálók, audiovizuális és digitális jelzőrendszerek, orvosi képalkotás, dokumentumkezelő rendszerek, valamint lakossági / SOHO termékek, ipari megoldások és IoT rendszerek egyaránt szerepelnek palettáján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.