Hirdetés
. Hirdetés

Új vezérigazgató az Ericsson Magyarországnál

|

November közepétől Éry Gábor az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója. Staffan Pehrson eddigi vezérigazgató az Amerikai Egyesült Államokban folytatja ericssonos karrierjét.

Hirdetés

2006. november 15-étől Éry Gábor az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója. Éry a vállalat vezérigazgatói tisztjét Staffan Pehrsontól veszi át, akit az Ericsson amerikai leányvállalatának vezérigazgató-helyettesévé és ágazati igazgatójává neveztek ki.

Staffan Pehrson 4 és fél éven keresztül vezette az Ericsson magyarországi leányvállalatát. A változást bejelentő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ericsson piacvezető Magyarországon: a GSM mobilkommunikációs technológia területén 70 százalékos, a 3G (UMTS) mobiltechnológia területén 70 százalékos, a vezetékes szélessávú hozzáférés terén pedig 75 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a cég Magyarországon a harmadik legnagyobb adományozó cég, és a második, ami a kutatás-fejlesztésre elköltött összeget illeti, ami éves szinten 10 milliárd forint.

Az Ericsson Magyarország célja itthon is elkezdeni a hálózat menedzselő szolgáltatását, világszerte 80 millió előfizetőt kiszolgáló hálózatot bíztak az ők gondjaikra. Az elkövetkező évben ugyanakkor emelkedik a cégnél dolgozók száma, 2008-ra vélhetően 1000 embert foglalkoztatnak majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.