Hirdetés
. Hirdetés

Újabb amerikai csapás készül a Huawei ellen

|

Egy tervezet szerint a Huawei-nek szállító külföldi cégeknek is engedélyt kellene kérniük a kereskedéshez az Egyesült Államok kormányától.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok kormányának mindig vannak újabb és újabb ötletei a Huawei gyötrésére. A Reuters értesülései szerint arra akarják kényszeríteni a külföldi lapkagyártókat, köztük például a TSMC-t, hogy amerikai engedélyt kérjenek, mielőtt üzletelni akarnak a kínai gyártóval. Ily módon az amerikaiak blokkolni tudnák nem csak a hazai, hanem a külföldi cégek a Huawei-nek szánt mobilalkatrész szállításait.

Vagyis az amerikai kormány még akkor is közvetetten nyomást gyakorolhatna az eladások leállítása érdekében, ha amerikai székhelyű vállalat nem vesz részt az ellátási láncban. Ugyanis a lapkagyártáshoz használt berendezések amerikai cégektől származhatnak, ezért a tervek szerint a gyártóknak engedély kellene kérniük, mielőtt az általuk készített termékeket leszállítják a Huawei-nek. Ez nem lenne kötelező az érintett gyártók számára, ha azonban elmulasztják, őket is kereskedelmi tiltólistára helyezheti az amerikai kormány.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.