Hirdetés
. Hirdetés

Újabb csapás a Huawei-re

|

Nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti a kínai gyártó berendezéseit és a lecserélésüket támogatja az amerikai távközlési szabályozó hatóság.

Hirdetés

Hirdetés

További intézkedéseket fontolgat az Egyesült Államok a Huawei működésének megbénítására. Hírek szerint az amerikai telekommunikációs szabályozó hatóság, a Federal Communications Commission (FCC) azt tervezi bejelenteni, hogy a Huawei és egy másik kínai távközlési berendezés gyártó, a ZTE nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Az FCC november 19-i összejövetelén a hatóság meg kívánja kérdezni a telekom szolgáltatókat, hogy mennyibe kerülne eltávolítani és helyettesíteni a Huawei és a ZTE termékeit a meglévő hálózatokból, s egy visszatérítési programot akar indítani a költségek kompenzálására, értesült a Reuters.

Amikor az 5G és Amerika biztonsága kerül szóba, nem kockáztathatunk, nyilatkozta ezzel kapcsolatban Ajit Pai, az FCC elnöke. Harminc éves működése során a Huawei-nek soha nem volt egyetlen komoly biztonsági incidense abban a 170 országban, ahol berendezéseit használják, regált a hírre a Huawei szóvivője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.