Hirdetés
. Hirdetés

Újabb csapás érheti a Huawei-t

|

Elképzelhető, hogy a népszerű Google appok nélkül jelenik meg a Mate 30.

Hirdetés

Hirdetés

A Reuters értesülései szerint megtörténhet, hogy a Huawei nemsokára megjelenő Mate 30 sorozatú okostelefonjain nem lesznek elérhetők a népszerű Google alkalmazások és szolgáltatások a kínai gyártó elleni kereskedelmi korlátozások miatt. De a mobilok használhatják az Android szabadon elérhető, nyílt forráskódú változatát.

Egy Google-szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a Mate 30 nem lesz árusítható az Android és a hozzá tartozó Google appok és szolgáltatások (Play áruház, YouTube, Google Térképek stb.) tőlük licencelt változatával, mivel az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma exporttilalmi listára helyezte a kínai gyártót. És bár a Huawei újabb 90 napos halasztást kapott, a külön engedélyhez kötött egyedi licencekért folyamodó amerikai cégek kérelmeit egyelőre nem hagyták jóvá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.