Hirdetés
. Hirdetés

USA: high-tech kereskedelmi deficit

|

Rosszul alakul az Egyesült Államok high-tech külkereskedelmi mérlege. Ugyanakkor a mutatók csak bizonyos technológiai kategóriákra vonatkoznak.

Hirdetés

Az American Electronics Association szakmai szervezet adatai szerint az Egyesült Államok high-tech eszközök importjának értéke általában is nagyobb, mint amennyit exportálnak, és ez az arány különösen kedvezőtlen Kína viszonylatában. 1999-hez képest 2005-ben a teljes high-tech import 9 százalékkal növekedett, míg az export csak 4 százalékkal, a Kínába irányuló export 10 százalékkal nőtt, míg az import 26-tal.
A képet árnyalja, hogy az importmutatók tartalmazzák azokat az alkatrészeket is, amelyeket amerikai vállalatok Kínában gyártatnak, és az Egyesült Államokba szállítanak összeszerelésre. Ugyanakkor az adatok csak a termékek kereskedelmére vonatkoznak, és nem tartalmazzák a szolgáltatásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.