Hirdetés
. Hirdetés

Üzletelne a Google a Huawei-jel

|

Nem akar lemondani egyik legnagyobb üzleti partneréről a keresőkirály.

Hirdetés

Hirdetés

Mivel a Google nem akar elesni a Huawei-jel való együttműködésből származó bevételekről, hivatalosan is kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumához, hogy engedélyezzék számára a még tavaly májusban exporttilalmi listára helyezett kínai gyártóval való kereskedést, értesült a dpa hírügynökség Sameer Samartól, a Google menedzserétől, aki azt nem tudta megmondani, hogy mikorra várható a kérelem elbírálása.

A Microsoft korábban megkapta az engedélyt az amerikai kormánytól, így a Huawei továbbra is használhatja eszközein a Windows operációs rendszert.

A Google-lel való együttműködés helyreállítása életfontosságú lenne a Huawei számára, amely a szankciók miatt nem telepítheti új okostelefon modelljeire a népszerű Google-appokat, jelentős versenyhátrányba kerülve ezzel a Kínán kívüli piacokon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.