Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti híroldalt indított a Google

|

A Google pénzügyi hír- és információs oldalt indított Google Finance névvel, amit elsősorban a jó hírnevű Yahoo Finance és az MSN Money vetélytársának szánnak.

Hirdetés

Leginkább ilyesfajta oldalra volt igény a Google felhasználói részéről, mondta Katie Jacobs Stanton, a Google vezető termékmenedzsere. A vállalat reményei szerint a keresési funkciók jobb integrálásától és a pénzügyi listák nagyobb interaktivitásától várható az a többlet, ami miatt érdemes lesz a Google Finance oldalait látogatni. A portál béta változata a finance.google.com címen már elérhető.

A Yahoo elnök-vezérigazgatója, Terry Semel szerint a Google teljesen felesleges szereplő az üzleti hírek szegmensében és jobban tenné, ha megmaradna a keresési tartalomszolgáltatás mellett.

Semel rossz fogadtatása nyilván abból fakad, hogy a Google eddig a Yahoo üzleti oldalaira hivatkozott a különböző részvényárfolyamok forrásaként - ennek pedig mostantól vége. Ám attól, hogy alapértelmezésként most már a saját üzleti oldalakra hivatkoznak majd, nem szűnik meg a Yahoo és az MSN információinak megjelenítése sem.

A Google Finance egyrészt publikus forrásokból származó információk mellett olyan anyagokat is publikál majd, amelyeket különféle tartalomszolgáltatóktól szerződés értelmében vásárolt. Ilyenek lehetnek például a Reuters PLC és a Morningstar hírügynökségek által küldött információk. Emellett az oldal tartalmaz hivatkozásokat is más híroldalakra, az ott található grafikonokra, pénzügyi táblákra, blogokra, stb. Egyelőre nem tervezik az oldal fizetős részlegének beindítását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.