Hirdetés
. Hirdetés

Vadásszon Ön is állatcsempészekre!

|

Flash-ben írt, mindössze néhány száz Kb-os internetes játékkal kíván fellépni a WWF a védett állatok nemzetközi kereskedelme ellen.

Hirdetés

Évente 230 ezer majom, 4 millió madár, 10 millió hüllő és 10 millió orchidea esik áldozatul a nemzetközi állat- és növénykereskedelemnek. Néhány percet otthon, vagy a munkahelyen a csempészvadászatra szánva bárki mindent megtudhat, arról, mit szabad, és mit nem szabad vásárolni a trópusi nyaralásán.

A játék során reptéri vámosként az a feladatunk, hogy megakadályozzuk védett állatok és növények, valamint belőlük készült ajándéktárgyak csempészését. A veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét a Washingtoni Egyezmény (CITES) szabályozza. E szerint kell kiszűrnünk az illegális csempészárut a gyanús csomagokból. Az akció sikerét bizonyítja, hogy az elindulását bejelentő sajtótájékoztató után két nappal már ezer fölé emelkedett a résztvevő játékosok száma.

A WWF Magyarország célja, hogy felhívja a külföldön és itthon vásárlók figyelmét: a veszélyeztetett állatok és növények, valamint a belőlük készült emléktárgyak kereskedelme károsítja a természetet. A magyarok leggyakrabban krokodil, kígyó vagy varánusz bőréből készült táskát, cipőt, övet, tárcát, elefántcsontszobrot és ékszereket, korallokat, teknőspáncélt vagy óriás szárnyascsiga-házat vásárolnak és próbálnak hazahozni. De vajon hányan gondolnak bele, hogy ezeknek a dísztárgyaknak az elkészítése az állatok elpusztításával jár?

Mi magunk, turistaként is sokat tehetünk a védett fajok törvénytelen kereskedelmének megfékezésére: egyszerűen ne vásároljuk meg a kereskedőktől az általuk kínált, kétes eredetű portékát! A játék magyar nyelven szól hozzánk. Az egyes védett fajok ismertetését is anyanyelvünkön olvashatjuk. A sikeres játékosokra vár 25 pénztárca, 5 hátizsák a Lafumától és a fődíj, egy wellness hétvége a Neckermann-tól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.