Hirdetés
. Hirdetés

Válság pedig nincs

|

Legalábbis azoknál a cégeknél érezhetik így, akik az elmúlt években az innovációba fektettek időt és energiát. Ilyen csapatnak mondhatja magát a mesterséges intelligencia alapú hang- és adatelemzési megoldásokkal foglalkozó Xdroid Kft. is, akik a válság kellős közepén döntöttek úgy, hogy maradék erőforrásaikat kutatásra és fejlesztésre fordítják.

Hirdetés

Míg mások kivártak, ők vezető szoftvercégek mintájára felújították a szegedi kutatási központjukat és következetesen végigvitték kutatási programjaikat, melynek eredményeképpen több újdonsággal is megjelentek a piacon.

Hirdetés

– Már a kezdetekkor teljesen biztosak voltunk benne, hogy számunkra az egyetlen kiutat a helyzetből a nemzetközi piac és az innováció jelenti – szögezte le Fehér István, az Xdroid egyik tulajdonos-ügyvezetője. – Több sikeres példa is bizonyítja, hogy magyar cégeknek igenis helyük van a világ élvonalában, de ehhez nélkülözhetetlen a nóvum és az elkötelezett csapat, amire mindig lesz kereslet – tette még hozzá.

Milyen út vezetett idáig? Az Xdroidot az üzleti és mesterséges intelligencia területén tapasztalatot szerzett szakemberek alapították és vezetik, köztük Dr. Kocsor András, a hazai mesterségesintelligencia- és beszédkutatás nemzetközi szinten is elismert szakértője, Gábor Dénes- és Kempelen Farkas-díjas magyar kutató, matematikus, illetve Fehér István, aki üzleti intelligenciával és szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégeknél töltött be korábban felsővezetői pozíciókat. Az alapítók között található még Dr. Kovács Kornél mesterségesintelligencia-kutató, az informatika doktora, a cég vezető fejlesztője, valamint Bódogh Attila, üzleti intelligenciával és termékfejlesztéssel foglalkozó szakember. A cég első terméke az ügyfélszolgálatok számára kifejlesztett, hazai piacon vezető VoiceMiner érzelem- és beszédfelismerő alkalmazás volt, amit egy, a nemzetközi piacra kifejlesztett érzelem alapú ügyfélviselkedés-előrejelző megoldás követett. Utóbbi megoldásra egy amerikai céget alapítottak helyi partnerekkel, akik a tavalyi évben teljes egészében kivásárolták az Xdroid tulajdonrészét. – A kivásárlás teljes bevételét újabb kutatásokra és fejlesztésekre fordítottuk, ez mérföldkő volt az Xdroid életében. Számos új szálon tudtunk elindulni, melyek közül jó néhány most kezd beérni – emlékszik vissza Fehér.

 

A szegedi kutatólaborban hazai ügyfélszolgálatok részvételével egy olyan intelligens szoftvert fejlesztettek ki, amely az értékesítési telefonbeszélgetések alatt valós időben jelzi a beszélgetés várható sikerességét, vagy például általános tájékoztató beszélgetés során az ügyfél várható ítéletét a beszélgetés végén. Amennyiben az előrejelzés alapján negatív ítélet várható, úgy még van idő beavatkozni, változtatni a beszélgetésen. A szoftver ezen felül képes visszajelzéseket, vagy akár képernyőn megjelenő utasításokat is adni az ügyintéző számára, amivel a szoftver konkrét javaslatot is ad beszélgetés menetének segítésére. Az intelligens szoftverekkel támogatott folyamatok hozzájárulnak a minőségi ügyfélkiszolgáláshoz, a sikeres beszélgetések számának növeléséhez. – A megoldás nemzetközi szinten is jelentős újdonság, a hamarosan lejáró versenytilalmi korlátozásunk megszűnésével egyidejűleg megkezdjük ennek a modulnak a nemzetközi forgalmazását is – avatott be az Xdroid terveibe Bódogh Attila, a cég termékfejlesztési vezetője.

Az Xdroid a hangelemzési megoldások fejlesztésén túl nyitott az általános adatelemzési szoftverek felé is, a MorphoRank nevű alkalmazással. Ez egy olyan automatizált eszköz, amely adatbányászati ismeret és szakértői csapat nélkül képes konkrét cselekvési javaslatot adni nagytömegű üzleti adatok elemzésén alapulva. A szoftver már túl is van az első sikeres teszteken, egy behajtással foglalkozó cégnél átlagosan 30%-os hatékonyságnövekedést mutattak ki a megoldás használatával. A megoldás a hangelemzési platform részeként működik, így egyedülálló módon képes felhasználni a beszédből kinyert információkat is az előrejelzésekhez.

– Termékeinkben az automatizmusokon alapuló teljesítménymenedzsment kap fókuszt a jövőben – fejtette ki Bódogh –, úgy vettük észre, hogy az elemzéseinkből származó információk felhasználása és üzleti folyamatokba építése sok idejét viszi el a vezetőknek, ezt a terhelést szeretnénk csökkenteni. A szoftverünk az üzleti célok ismeretében, intelligens automatizmusokkal képes visszajelzéseket és javaslatokat adni a felhasználóknak, így terelgetve a teljes szervezetet az üzleti célok irányába.

Az Xdroid a közeljövőben dinamikusan szeretne terjeszkedni a nemzetközi piacon. Mivel a cég a hazai piacon is a szakmában elismert, professzionális viszonteladó partnerekkel dolgozik, úgy vélik, érdemes partneri hálózatot továbbfejleszteni külföldön is. A cég vezetői bíznak abban, hogy a kezükben lévő megoldásokkal sikeresen fel tudják venni a nemzetközi piacon a versenyt, és hamarosan az Xdroidot nemzetközileg elismert, de továbbra is hazai társaságként ismerhetjük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.