Hirdetés
. Hirdetés

Van új a NAV alatt

|

Magyar ügyvitelre specializált Microsoft Dynamics NAV funkciócsomagot fejlesztett ki a rEVOLUTION Software.

Hirdetés

A rendszerbevezetéseket kívánja gördülékenyebbé tenni a rEVOLUTION Software. Bódog Norbert ügyvezető igazgató a rEVOL NAV munkanéven futó fejlesztést ismertető sajtótájékoztatón elmondta: a hagyományos bevezetések hosszas procedúrával járnak, és általában nagyrészt azonos lépésekből állnak. A meglévő ügyféltapasztalatokra támaszkodva létrehozott funkciócsomag a dobozos termékekhez hasonlóan tartalmazza az alapvető és gyakran használt szolgáltatásokat, illetve kimutatásokat.

A hazai és nemzetközi fejlesztésű ERP rendszerek között alapvető szemléletbeli különbség van - mondta el Juhász Zsolt üzletfejlesztési igazgató. Utóbbiak nagy felhasználói szabadságot biztosítanak, és megengedő módon kezelik az adatbevitelt, ugyanis a készítőik feltételezik, hogy a felhasználó tisztában van a munkája részleteivel, és képes felelősségteljes döntést hozni, legyen szó adatbevitelről vagy egyéb műveletről. Ezzel szemben a hazai rendszerektől elvárják, hogy "bolondbiztos" legyen, a felhasználó ne tudjon hibát elkövetni. Vagyis ezekben lényegesen több a korlátozás és a törvényi követelményeknek megfelelő finomítás. Továbbá a hazai rendszereket általában egy-egy vállalatnál kevés felhasználó kezeli, de azok sok funkciót vesznek igénybe, ezért a magyar rendszerekbe számos olyan kényelmi funkció van beépítve, amelyek gyorsítják a használatot.

A meglévő ügyféligények alapján a rEVOLUTION a fejlesztett megoldásokat három nagy csomagba sorolta. Az alapcsomag azokat az apróbb módosításokat (például beépített szűrési lehetőségeket, magyar szokásoknak megfelelő átalakításokat vagy a használat kényelmét fokozó extra képernyőket) tartalmazza, amelyeket minden ügyfél megkap, amennyiben a rEVOLUTION-tól vásárolja meg a Microsoft Dynamics NAV rendszert.

A fejlesztések következő csoportját olyan általános kiegészítő funkciók, riportok alkotják, amelyek egy-egy modulhoz lettek fejlesztve a felhasználói élmény vagy a hatékonyság növelése érdekében. Ezek a megoldások rendszerint horizontálisak, vagyis minden iparág számára fontos és használható segítséget jelentenek. Ide tartozik többek között az ismétlődő számlázás funkció, amelynek segítségével a rendszeres időközönként azonos paraméterekkel küldött számlákat (például bérleti díj) csoportosan, egy gombnyomásra készíti el a rendszer.

A harmadik típus komplett horizontális vagy vertikális (egy-egy iparágra specializált) modulokat, hivatalos Microsoft terminológiával add-onokat jelent. Ide tartozik az iparágtól függetlenül használható Banki kommunikáció, Forint és deviza házi pénztár valamint az Iktatókönyv, az iparági megoldások közül pedig kiemelkedő a Projektkezelés, a Raktárkezelés és a Vonalkód integráció.

Az eseményen természetesen a gazdasági válságról is szó esett. Bódog Norbert szerint nem állt meg a piac. Ezt bizonyítja, hogy a rEVOULTION a múlt héten is aláírt egy új szerződést. Mindazonáltal érezhető némi bizonytalanság, és a döntéseket is sokáig halogatják a cégek. A szakembert tapasztalatai azt mutatják, hogy nem az IT-n spórolnak először a cégek, de nem is a lista végén található. Ennek oka, hogy a vállalatvezetők többsége még mindig nincs tisztában azzal, miként teszi hatékonyabbá az informatika az üzletmenetet.

Az ügyvezető végezetül egy sikerről is beszámolt: kisvállalkozások számára tavaly létrehozott rEVOL Express moduláris ügyviteli programcsomag 9 hónap alatt az előző év árbevételének mintegy 170 százalékát produkálta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.