Hirdetés
. Hirdetés

Váratlan lépés az Enterprise Grouptól

|

Zártkörű sajtóreggelit tartott az Enterprise Group, amely során Orbán Előd ügyvezető igazgató az elmúlt év eredményei és a jövőre vonatkozó tervek mellett, váratlan bejelentést is tett.

Hirdetés

Orbán Előd elmondta, a vállalat a tavalyi évben 2,6 milliárd forintra növelte nettó árbevételét. Az ügyvezető szerint a siker a folyamatos innovációnak, a kutatás-fejlesztésnek, az üzletágak egymásra épülő kompetenciájának valamint az alkalmazás-vezérelt üzleti modellnek köszönhető.

A cég az idei évre további 20 százalékos növekedést vár, 2015-re pedig reményeik szerint elérik az 5 milliárd forintos árbevételt. A komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Enterprise Group számára az ICT üzletág, valamint az idei évben már SAP Gold Partnerként működő Consulting üzletág jelentette a húzóerőt.

eg
eg

Szoftver üzletáguk tavaly mutatta be az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA) amit már több hazai kórházban és rendelőintézetben is bevezettek. Orbán Előd nagy reményeket fűzött a szintén tavaly startolt PLM (Product Lifecycle Management) üzletághoz ahol 2013-ban, 3-400 százalékos növekedést várnak az előző évhez képest.

„A nemzetközi informatikai piac várható növekedése és a hazai gazdasági környezet javulása továbbra sem elég céljaink eléréséhez, ezért szükség van a növekedés olyan indikátoraira, mint a megváltozott ügyféligények minél teljesebb körű kielégítése és az új gazdasági rendhez való alkalmazkodás. Az üzletágak legfontosabb közös nevezője a megváltozott gazdasági környezet számára értéket teremtő alkalmazások fontosságának felértékelődése. Minden üzletág rendelkezik minimum egy olyan fontos alkalmazással, amely egyértelműen és bizonyíthatóan értéket teremt az ügyfelek számára. Ezért jelentős összegeket fordítunk kutatás-fejlesztésre, részben az erre a célra kiírt uniós pályázatokból” – mondta Orbán Előd.

Ezek után az ügyvezető meglepő bejelentést tett: az Enterprise Group visszalép a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárástól a 112-es tenderben. A vállalat a közbeszerzési eljárásban második helyezett lett, és jogorvoslati kérelemmel élt a Döntőbizottságnál.

Miután olyan információk jutottak a birtokába, hogy a KDB meghallgatás után a Közbeszerzési Döntőbizottság új eljárás lefolytatására kötelezheti a kiírót, a vállalat a társadalmi hasznosság, az Európai Uniós források időben történő lehívása, valamint a projekt határidőre történő megvalósítása érdekében inkább visszalépett. Ugyanis ha valóban új eljárás kiírására kerül sor, akkor a rendszer nem valósítható meg határidőre így az ország nem hívhatja le az Európai Uniós támogatást.

„Vannak olyan helyzetek, amikor mi is tehetünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk: a társadalmi érdek fontosabb, mint a gazdasági érdek. Ezért döntöttünk a visszalépés mellett, amellyel lehetőséget teremtünk a beruházás Európai Uniós forrásból történő megvalósítására, egyben példát mutatunk a hazai informatikai piac és a gazdasági élet többi szereplője számára” – mondta Orbán Előd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.