Hirdetés
. Hirdetés

Vége a fizetett buherának a Google-nél

|

Ennek keretében született meg a Gmail és AdSense is.

Hirdetés

A Quartz hírportál beszámolója szerint lényegében megszűnt a Google berkein belül a mérnökök híres 80-20 százalékos időbeosztása. A vállalat zsenge korából származó elképzelés lényege, hogy a fizetett munkaidő ötödét egyéni projekteken való bíbelődéssel lehet eltölteni, ezzel fokozva a cégen belüli „innovációt”.

Hirdetés


A legfrissebb – Google mérnökeitől származó – információk szerint formálisan ugyan nem szűnik meg a program, ám egyrészt nagyra nőtt a munkaterhelésük, másrészt a projektjeik gigászi cégen belüli ismertetéséhez kellene pluszban 20 százaléknyi idő, harmadrészt pedig az alkalmazottak munkateljesítményének értékelésekor visszaüt a nem kiosztott feladaton való buherálás.


A beszámolók alapján tulajdonképpen halottnak lehet tekinteni a programot, hiszen már csak relatíve kevesen hajlandóak megkockáztatni a lehetőség kihasználását, már ha egyáltalán a főnökeik megengedik számukra ezen típusú időtöltést – régebben magától értetődő volt a 80/20, röviddel Larry Page 2011-es hatalomátvétele óta azonban már engedélyt kell kérni az egyéni bütykölésre.


Annak idején többek közt a Gmail, AdSense, Talk, Sky és Hírek is hobbiprojekt keretében jöttek létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.