Hirdetés
. Hirdetés

Versenyhivatal kontra T-Online

|

Kedden határozatban tette közzé a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a T-Online a fogyasztóit megtévesztő módon hirdette korlátlannak nevezett ADSL megoldásait. Az internet-szolgáltató szerint azonban semmi ilyesmit nem állított.

Hirdetés

A Versenyhivatal bejelentését követően a T-Online sajtóközleményben jelentette ki: 2005 februárjában tértek át az úgynevezett forgalomarányos nagykereskedelmi elszámolásra, amely kétfajta szolgáltatást tesz lehetővé: forgalomfüggő és forgalomfüggetlen díjazásút. Azt azonban kiemelték, hogy a forgalomfüggetlenség nem tévesztendő össze a korlátlansággal...

Ez a kis szóvariálás a T-Online értelmezésében azt jelenti, hogy a felhasználó letölthet akár 100 vagy 300 gigabájtot havonta anélkül, hogy a szolgáltató többet számlázna a többletért. Arra viszont, hogy ez mégis miben tér el a korlátlan szó jelentésétől, nem tért ki a közlemény.

A sajtóhír azt is hangoztatja, hogy a Versenytanács nem marasztalta el őket az emlékezetes esettel kapcsolatban, amikor 2005 nyarán azonnali hatállyal felbontotta ötven olyan előfizetőjük szerződését, akik szerintük "extrém mennyiségű adatforgalmat" bonyolítottak le. Azóta pedig módosított szerződési feltételeikben már előre meghatározzák az extrém használat fogalmát, lépcsőzetes figyelmeztetési rendszert is bevezetve a 150 gigabájtos havi korlát esetleges túllépése esetén. Ezért, valamint a vizsgálat során tanúsított együttműködő magatartásért a Versenyhivatal végül bírságot nem szabott ki a vállalatra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.