Hirdetés
. Hirdetés

Veszít népszerűségéből az iPod

|

Ugyanakkor az iPhone, iPad és Mac számítógépek ellensúlyozzák a médialejátszó iránti érdeklődés csökkenését.

Hirdetés

Az Apple közzétette a 2011-es pénzügyi év 2011. szeptember 24-én végződött negyedik negyedévének eredményeit. A vállalat a negyedévben 28,27 milliárd dolláros bevétel mellett 6,62 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el, az egy részvényre jutó hozam pedig 7,05 dollárt tett ki. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 20,34 milliárd dolláros bevételt, 4,31 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget és 4,64 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el. A bruttó nyereség 40,3%-ra változott az előző évi 36,9%-ról. A negyedéves bevétel 63%-a származott nemzetközi értékesítésből.

A vállalat 17,07 millió iPhone készüléket értékesített az elmúlt negyedévben; ez az eladások számát tekintve 21%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év azonos negyedévéhez képest. Az Apple a negyedévben tavalyhoz képest 166%-kal több, összesen 11,12 millió iPad készüléket értékesített. Az e negyedévben értékesített Mac számítógépek száma 4,89 millió, ami 26%-os növekedést jelent a tavalyi év negyedik negyedévéhez képest. Az Apple által értékesített 6,62 millió iPod 27%-kal kevesebb a tavalyi év azonos negyedévének eredményeinél.

tim-cook-apple
tim-cook-apple
„Éves bevételünk 108 milliárd dollárra, nyereségünk pedig 26 milliárd dollárra nőtt." - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója - „A vásárlók fantasztikus lelkesedéssel fogadták az iPhone 4S készüléket, ami erős lendületet ad az ünnepi időszaknak; és természetesen továbbra is elkötelezettek vagyunk a termékvonaluk fejlesztése iránt."

„Rekordot állítottunk fel ebben a negyedévben, a rekordbevétel és a rekordnyereség mellett készpénzállományunk 5,4 milliárd dollárral nőtt." - fogalmazott Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója - „A 2012-es pénzügyi év első negyedévében - amely 13 helyett 14 hetes lesz - hozzávetőlegesen 37 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 9,30 dolláros részvényenkénti hozamra számítunk."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.