Hirdetés
. Hirdetés

Veszteséggel zárt az Infineon

|

A memóriaárak állandó csökkenése nem várt veszteséget okozott az Infineon Technologies németországi székhelyű chipgyártó vállalatnak.

Hirdetés

A 2005. december 31-én zárult első pénzügyi negyedévben elszenvedett nettó veszteség elérte a 183 millió eurót. Az azt megelőző év sem volt nyereséges, de a veszteség akkor "csak" 100 millió euró volt. Emellett a nettó bevétel is csökkent 3%-kal 1,67 milliárd euróra. Ennek fő okának a DDR2 memóriaárak példátlan zuhanását jelölték meg. Ez képezi ugyanis a vállalat fő bevételi forrását. A versenyhelyzet azonban nagyon megnehezíti a dolgukat.

A jelenlegi, második pénzügyi negyedévben 20%-kal szeretnék növelni a gyártókapacitást, amit azonban csak többletberuházásokkal lehet végrehajtani. Ennek érdekében már megkezdődtek a Richmondban található gyáruk fejlesztései.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.