Hirdetés
. Hirdetés

Vezércsellel veszi be Indiát az Apple

|

2019-től Indiában gyártja a legdrágább mobiljait, hogy kivédje a magas védővámokat.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple a hírek szerint 2019-től Indiában kezdi gyártani legdrágább mobiljait, köztük az iPhone X, XS és XR modelleket.

Az eszközök összeszerelése a Sriperumbudurban lévő telepen történik majd, amelyet a Foxconn működtet. Az Apple nagy harcot vívott azért, hogy megvesse a lábát abban a régióban, ahol az értékesítéssel komoly gondjai vannak.

Nem ez lesz a cég első próbálkozása az indiai gyártással. Az iPhone SE-t és 6S-et 2017-ben itt szerelték össze, de az olcsó eszközök nem sok vizet zavartak a piacon.

Az Apple a csúcsszintű eszközökkel azért nem igazán tudott betörni Indiába, mert az ottani kormány magas vámokkal sújtja a behozott okostelefonokat. Az Apple ezért a védővámokat most azzal próbálja kivédeni, hogy export helyett ott helyben gyártja őket.

Bár az Apple globálisan az okostelefonos piac 13 százalékát birtokolja, az indiai piacon csak két százalékos a részesedése. 2018 első felében kevesebb, mint egymillió eszközt tudott itt értékesíteni, vagyis a helyzet olyan rossz, hogy a gyártás bővítése csak javíthat rajta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.