Hirdetés
. Hirdetés

Viacom: akkor is igazunk van, mikor nem

|

A médiacég másodszorra is pert vesztett a Youtube ellen, de azért újra fellebbez.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt a Google tulajdonában lévő Youtube Inc. fontos jogi győzelmet aratott a Viacom ellen, ugyanis a bíróság szerint a videomegosztót üzemeltető vállalat nem vonható felelősségre a médiaszolgáltató jogvédett anyagainak felhasználók általi feltöltése miatt, amíg a DMCA-nak megfelelve a lehetőségeihez mérten a lehető leggyorsabban törli a problémás anyagokat.

Hirdetés

A többek közt Comedy Central, MTV, VH1 és Nickelodeon televíziós csatornákat is birtokló Viacom nem nyugodott bele a döntésbe, nagyjából egy évvel ezelőtt a jogászainak sikerült elérniük az ügy újratárgyalását. Megkapták ugyanazt a bírót, a hét közepén pedig újból vesztettek.


A régi döntés megerősítése nem szegte kedvét a Viacomnak: a vállalat ügyvédei megint fellebbezni fognak, ugyanis állításuk szerint a bíró nem vette figyelembe a sajátjáénál magasabb bíróságok véleményét, teljesen hidegen hagyják a kreatív művészek jogai, plusz állításuk alapján még mindig terhelőek a bizonyítékaik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.