Hirdetés
. Hirdetés

Videotelefonálás a Vodafone-nál is

|

Videotelefonálás mellett felnőtt tartalmat ígérő mobil tévével, vállalati internettel, letölthető zeneszámokkal vonzaná az új előfizetőket a cég 3G-s szolgáltatása.

Hirdetés

A Vodafone a magyar mobilszolgáltatók között utolsóként, 2005 december közepén vezette be első 3G-s szolgáltatását, ami gyakorlatilag a Mobile Connect adatkártyán keresztüli internetszolgáltatást jelentette. A június 8-i sajtótájékoztatón kiderült, hogy a további szolgáltatások bevezetésével azért vártak közel fél évet, hogy megfelelő minőségű és kiépítettségű hálózat álljon az előfizetők rendelkezésére. Jelenleg Budapest teljes területe lefedett, következő lépés a hálózat fejlesztése a vidéki városokban. A mobilszolgáltató az elkövetkező hetekben tizenegy darab 3G-s mobiltelefon forgalmazását kezdi meg, eleinte három készülék közül lehet majd választani: ezek a Motorola V3X, a Samsung ZV540 és a Sharp 550SH.

A szolgáltatások közül érdekesnek ígérkezik a Mobil TV, a négy csatornát tartalmazó alapcsomagban ott lesz a Hír TV, a Fashion TV, az RTL Klub célzottan mobilra készített tv@go csatornája, illetve az extrém sportokkal foglalkozó Chili TV. Az alapcsomagon felül az érdeklődők felnőtt csatornát is rendelhetnek, ennek neve Blue Mobile TV. Érdekesen alakul a tévészolgáltatás árazása: a tartalomért és az adatforgalomért is külön fizetni kell.

Zenei téren a Warner Music Hungary, az EMI, a Universal Music és a Sony BMG kiadókhoz tartozó előadók zeneszámai érhetők el. A letöltött zene jogvédett, meghallgatni lehet csupán, csengőhangként beállítani vagy más adathordozóra másolni nem. A videotelefonálás percdíja egységes lesz minden mobilszolgáltató irányában, percenként bruttó 78 forint.

A szolgáltatásokhoz a Vodafone speciális 3G-s multimédiás csomagokat dolgozott ki: a meglévő előfizetők például a Multimédia Mini kiegészítő csomagot rendelhetik meg, ami 10 perc videotelefonálást, Vodafone Live! tartalmak letöltését 1000 Ft értékben és 50 MB Wap használatot tartalmaz bruttó 1650 Ft havidíjért. A multimédiás csomagok neve Vodafone Tripla Multimédia és Vodafone 200 Multimédia.

Ami az internetelérést illeti, a Vodafone külön vállalati és egyéni ügyfeleknek kidolgozott csomagokat mutatott be. A 3G-s telefonok mellé nemcsak sztereó fülhallgatót kapnak az előfizetők (ami a videótelefonálásnál és zenehallgatásnál jön jól), hanem adatkábelhez, illetve az internetes kapcsolódást segítő Connect Now segédprogramhoz is hozzájutnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.