Hirdetés
. Hirdetés

Villámgyorsan a felhőben

|

Agilis alkalmazásfejlesztést és tesztelést, valamint hibridkörnyezetek kiépítését és felügyeletét könnyítik meg a HP újonnan bejelentett felhőszolgáltatásai, amelyeket a vállalatok az év második felétől érhetnek el.

Hirdetés

Funkcionális tesztelést automatizáló, új megoldást mutatott be a HP a hónap elején Las Vegasban megrendezett Discover 2015 konferenciáján.

Hirdetés

A LeanFT segítségével a fejlesztők és a tesztelők az alkalmazásszállítás agilis módszereit követve folyamatos tesztelés mellett, rövid átfutással készíthetnek jó minőségű és biztonságos szoftvereket, ezáltal nagyobb kiszámíthatóságot, gyorsabb piacra lépést és a rövidebb fejlesztési ciklusokból fakadóan költségcsökkenést érhetnek el. A HP széles körben elterjedt Unified Functional Testing platformjára épülő LeanFT-vel robusztus, újrahasznosítható és menedzselhető tesztek hozhatók létre, amelyek nélkül aligha kivitelezhető az alkalmazásfejlesztést kísérő, folyamatos tesztelés és szoftverátadás.

Balra tolódás
Napjainkban a vállalatoknak gyorsan kell reagálniuk az eseményekre, legyen szó új piaci lehetőségek megragadásáról, az ügyfelek megszólításáról, üzleti vagy biztonsági kockázatok kezeléséről. Mindehhez új alkalmazások, szoftveres képességek szükségesek, ezért a fejlesztőkre és a tesztelőkre mind nagyobb nyomás nehezedik, egyre rövidebb átfutással kell jó minőségű munkát végezniük. Úgy próbálnak megfelelni ennek a kettős elvárásnak, hogy balra tolódnak, azaz a készülő alkalmazás tesztelését a fejlesztés sokkal korábbi szakaszában megkezdik, az szinte a kezdetektől végigkíséri a kódírás folyamatát.

Az agilis szoftverfejlesztés korszerű eszköztárára építve a HP LeanFT is ezt a koncepciót ülteti a gyakorlatba, szervesen illeszkedik a meglévő verziókezelő rendszerekhez – amilyen például a Microsoft Team Foundation Server, az Apache Subversion és a Git –, valamint az integrált fejlesztőkörnyezetekhez (IDE-khez) és programnyelvekhez, lehetővé téve a tesztelés hatékony automatizálását.

Gazdag eszköztárral segíti a tesztek megtervezését és karbantartását a LeanFT. Az Object Identification Center például automatikusan kódot és absztrakciós modelleket generál a tesztelt alkalmazásokhoz. Olyan projektsablonokat is kínál a HP megoldása az NUnit, MSTest, JUnit és más, szabványos egységtesztelő keretrendszerekhez, amelyek javítják a fejlesztők és a tesztelőmérnökök együttműködését. Miután teljesen integrált az olyan elterjedt IDE-kel, mint a Microsoft Visual Studio és az Eclipse, a HP LeantFT-vel a tesztek is C# vagy Java nyelven készülnek, a fejlesztők és a tesztelők így ugyanabban a környezetben dolgozhatnak.

 

A megoldással együttműködik a HP Applicaton Defender is, amellyel a szoftverek sérülékenységei gyorsan felfedezhetők a fejlesztés és a tesztelés korai szakaszaiban, amikor a javításhoz szükséges változtatások még költségkímélő módon elvégezhetők. Az Application Defender a HP Fortify futtatókörnyezetét használja, és nem igényel különösebb IT-biztonsági szakértelmet a fejlesztők, tesztelők részéről.

Frissítette a HP tesztelő és minőségbiztosító szolgáltatásait (Testing and Quality Assurance Services) is, hogy azok a LeanFT használatát, az alkalmazáséletciklus-kezelés folyamatában a hibák kiszűrését is támogassák agilis és DevOps környezetekben. A LeanFT-t a HP Application Lifecycle Management, Quality Center és Mobile Center megoldásaival is integrálta, és bejelentette az alapul szolgáló HP Unified Functional Testing, valamint a HP Business Process új, 12.5-ös verzióját is.

A Forrester egyik legfrissebb értékelésében (Forrester Wave on Modern Application Functional Test Automation Tools, 2015. április) úgy fogalmazott, hogy a LeanFT a Unified Functional Testinget a jövőbe vezeti, mivel már most is nagyobb hangsúlyt helyez az agilis fejlesztésre, a rugalmasabb licencelésre, a több-böngészős és mobil tesztelésre, és ez a hároméves kibocsátási ütemtervből ítélve a továbbiakban még inkább így lesz, beleértve az IoT-alkalmazások tesztelését is.

Júliustól lesz elérhető mind a LeanFT, mind a Unified Functional Testing és a Business Process Testing 12.5-ös verziója. A HP Unified Functional Testing 12.5-re frissítő vállalatok a LeanFT-t ingyenesen megkapják.

9-es felhőrendszer
Bejelentette a HP a Helion CloudSystem új, 9.0-s verzióját is Las Vegasban, amely az eddiginél kiterjedtebben támogatja a virtualizációs és felhőtechnológiákat, így megkönnyíti a hibridkörnyezetek kialakítását, és bővítette Helion menedzselt felhőszolgáltatásainak portfólióját is, hogy hatékonyabbá tegye a terhelés rugalmas kezelését a hosztolt, biztonságos, felhőkörnyezetekben.

A vállalati informatikai költségvetés akár 90 százalékát is felemésztheti a meglévő rendszerek üzemeltetése. A HP becslése szerint ez az arány mintegy 40 százalékkal csökkenhet, ha a vállalat felhőbe migrálja rendszereit. A HP Helion CloudSystem átfogó és integrált magánfelhő-megoldást ad, amellyel a hagyományos modellben működő és a felhőben futó alkalmazások számára egyaránt automatizálható és optimalizálható az erőforrások hasznosítása a heterogén környezeteken és technológiákon keresztül.

Új, 9.0-s verziójával a HP Helion CloudSystem kiterjedtebb támogatást ad a különböző hypervisorokhoz és felhőtechnológiákhoz. A HP Helion OpenStack-kel és a HP Helion Development Platformmal kialakított integrációval a Helion CloudSystem 9.0 nagyvállalati szintű, nyílt forráskódú platformot ad a felhőinfrastruktúra kialakításához és a felhőben natívan futó alkalmazások fejlesztéséhez.

A támogatott hypervisorok között a Microsoft Hyper-V, a Red Hat KVM és a VMware vSphere egyaránt helyet kapott, de a HP Helion CloudSystem 9.0 a virtualizáció nélküli, csupasz vason történő bevezetést is támogatja. Az új verzióval a vállalat egyszerre menedzselheti a terhelés elosztását az olyan felhőkörnyezetek között, mint az Amazon Web Services (AWS), a Microsoft Azure, a HP Helion Public Cloud, valamint más, OpenStack és VMware technológiákra épülő környezetek. A HP Helion OpenStack alkalmazásprogramozó felületei megkönnyítik a felhőkörnyezetek összekapcsolását, a Cloud Foundry technológiára épülő HP Helion Development Platform pedig könnyen kezelhető add-on készlettel segíti a fejlesztők munkáját.

A CloudSystem 9.0 és a HP Helion Eucalyptus integrációjának köszönhetően a vállalatok az Amazon felhőjében futó alkalmazásaikat általuk ellenőrzött, AWS-kompatibilis magánfelhőbe mozgathatják. Az új verzió emellett a Swift OpenStack Object Storage projekten keresztül a nem strukturált adatok kezelését is támogatja, a HP Cloud Service Automation pedig a hibrid környezetek hatékony menedzseléséhez, az elosztott feldolgozás, tárolás és fejlesztés irányításához és ellenőrzéséhez ad eszközöket.

Önálló szoftverként az év hátralevő részében elérhetővé váló HP Helion CloudSystem 9.0 különböző szállítók termékeiből felépülő hardverkörnyezetben is bevezethető, illetve a HP ConvergedSystem portfóliójának részeként blade-alapú, integrált rendszerként is beszerezhető lesz, amelyet a vállalatok pár óra leforgása alatt beüzemelhetnek.

A HP Helion Managed Cloud Services palettáját nagyvállalati szintű biztonságot és magas rendelkezésre állást adó képességek alkotják, amelyek üzletileg kritikus alkalmazások törvényi és SLA-követelményeknek egyaránt megfelelő futtatását segítik. A Discover 2015 konferencián a HP bejelentette a menedzselt felhőszolgáltatások portfólióját bővítő HP Helion OpenStack Managed Private Cloud és HP Helion Eucalyptus Managed Private Cloud béta verzióját is, amelyet a vállalatok szintén szolgáltatásként, könnyen kezelhető portálon keresztül érhetnek el.

Ugyancsak Las Vegasban debütáltak a HP 3PAR StoreServ Storage tárolócsalád új, flash-alapú, 20000-es tagjai is, amelyek gigabájtonként 1,5 dollárra csökkentik a tárkapacitás árát, és akár 15 petabájtig bővíthetők. További újdonság, hogy a HP a 3PAR Remote Copy adatmentő megoldását integrálta a HP StoreOnce Recovery Manager Central (RMC) szoftverrel. A HP saját teszteredményei alapján más megoldásokhoz képest a StoreOnce RMC a HP 3PAR StoreServ rendszereken 17-szer gyorsabb biztonsági mentést és közel ötször gyorsabb visszaállítást ér el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.