Hirdetés
. Hirdetés

Visszavonták a 25 milliárdos tendert

|

Néhány nappal azt követően, hogy kiírták, vissza is vonták a a Microsoft és Novell szoftverlicencek beszerzésére kiírt 25 milliárd forintos pályázatot.

Hirdetés

 - A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság új megbízott főigazgatója, Imre János a Microsoft és Novell (vagy azokkal egyenértékű) szoftverlicencek, valamint kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére meghirdetett 25 milliárd forint keretösszegű központosított közbeszerzési eljárásának részvételi felhívását visszavonta - tette közzé a KSZF január 19-én.

A 25 milliárd forintos beszerzésre vonatkozó kiírást néhány nappal korábban hirdette meg a Miniszterelnöki Hivatal a Közbeszerzési Értesítőben. A feladat a közhivatalok és iskolák korábban beszerzett szoftverlicenceinek bővítése, meghosszabbítása, valamint újak beszerzése lett volna.

Az államigazgatás, valamint az oktatási intézmények több százezer számítógépén immár évek óta szinte kizárólag a Microsofttól licencelt szoftverek futnak. A Miniszterelnöki Hivatal erre hivatkozva nevesítette a Microsoftot már a tavalyi - szintén 25 milliárdos - kiírásban is, hangsúlyozva, hogy "csak a tárgy jellegének egyértelmű és közérthető meghatározása érdekében" írták a felhívásba, hogy az Microsoft, vagy azzal egyenértékű licenckonstrukciókra vonatkozik. Tavaly egy külön, 2,5 milliárdos keretszerződést írtak ki a Novell termékeire, vagy azzal egyenértékű licencekre, az idei kiírásban viszont egyesítették a kettőt, mindkét céget nevesítve.

A tavalyi tendert a Közbeszerzési Döntőbizottságnál megtámadták. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban úgy ítélte meg, hogy nem sérült az esélyegyenlőség elve, ezért a jogsértés hiányát állapította meg. A döntést bíróságon támadta meg a Gazdasági Versenyhivatal, első fokon azonban helybenhagyták a döntőbizottság ítéletét; a Népszabadság információi szerint a GVH valószínűleg fellebbez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.