Hirdetés
. Hirdetés

Visszavonul a Prezi alapítója, Árvai Péter

|

Árvai Péter úgy érzi hogy jobban szeretné integrálni a vállalkozói létét és az aktivizmust, így a továbbiakban csak igazgatótanácsi elnökként és tanácsadóként vesz részt a cég életében.

Hirdetés

A Facebookon tett közzé hosszú bejegyzést Árvai Péter, a Prezi társalapítója és eddigi vezérigazgatója, melyben leírja, hogy mi mindent tanult a cégnél eltöltött 12 éve alatt. A sorok azon apropóból születtek, hogy Árvai átadja pozícióját Jim Szafranskinak, aki eddig a Prezi működési igazgatójaként volt jelen a vállalat életében, ő maga pedig az igazgatótanács elnökeként marad a vállalatnál.

Hirdetés

Árvai Péter Somlai-Fischer Ádámmal és Halácsy Péterrel közösen alapította meg a Prezit 2008-ban, mely egy kifejezetten népszerű vizualizációs eszközzé vált az évek során; sok helyen kiszorította a Microsoft PowerPointot is könnyű kezelhetőségének és átlátható felületének köszönhetően. Jelenleg több mint 100 millió felhasználóval büszkélkednek, akik nap mint nap használják prezentációikhoz, előadásaikhoz a magyar cég alkalmazását.

Időközben piacra dobták a Prezi Videót, mellyel a televíziós élő közvetítésekhez hasonló előadásokat lehet létrehozni, ez a szolgáltatásuk pedig március óta negyvenszeresére nőtt. Mostanra olyan videós alkalmazásokra volt hatással a Prezi Video, mint a Zoom vagy a Slack, melyeken belül sokkal hatékonyabban és könnyebben lehet megvalósítani ennek segítségével élő vagy rögzített előadásokat. 

Árvai azért hagyja ott a cég vezetését, mert vállalkozói létét és aktivizmusát sokkal jobban szeretné integrálni a jövőben. Elmondása szerint két mozgatórugója van: ez egyik, hogy látta, milyen szüleinek bevándorlóként beilleszkedni Svédország társadalmába, másrészt pedig meleg férfiként nőtt föl, így megannyi lenézéssel találkozott élete során:

"Ezek motiváltak arra, hogy megváltoztassam az uralkodó narratívát arról, hogy mi az elfogadott emberi érték. Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen - a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt."

A továbbiakban leginkább tanácsadóként vesz majd részt a Prezi életében, illetve az igazgatótanács elnökeként továbbra is jó rálátása lesz, hogy merre tart az általa életre hívott vállalat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.