Hirdetés
. Hirdetés

Vista a jövőbe!

|

A Gartner elemzése szerint a Microsoft régóta várt operációs rendszerének megjelenése valószínűleg tovább csúszik, legalább három hónappal.

Hirdetés

A Gartner ügyfeleinek május elsején kiküldött kutatási anyag szerint a az új Windows Vista operációs rendszer "túl komplex" ahhoz, hogy megjelenjen a Microsoft által célzott novemberi időpontban a mennyiségi licenszeket vásárló ügyfelek számára, illetve 2007 januárjában a végfelhasználóknak.

A Microsoft szóvivője szerint a cég nem ért egyet a Gartner jelentéssel és tartani fogják a korábban bejelentett megjelenési időpontokat.
A Vista a Microsoft első jelentős, új operációs rendszere az XP óta, mely 2001-ben jelent meg és eladásai a cég bevételének mintegy harmadát adják.
A Vista megjelenését eredetileg 2005-re tervezték, aztán 2006-ra módosították a dátumot, míg idén márciusban bejelentették a fentebb már említett 2007-es időpontot, hogy "javítsák a termék minőségét".
A Gartner a áprilisra-júniusra datálja a piacra dobást, 9-12 hónappal egy második, nagyobb teszt végrehajtása, vagy béta változat jelenlegi negyedévben történő megjelentetése után.
"A Microsoft a lehető leghamarabb szeretné megjelentetni a Vistát, de a januárról márciusra történő halasztás közel sem olyan rossz, mint a karácsony előttről, karácsony utánra történő halasztás" - írja jelentésében a Gartner elemzője.
A Windows XP esetében öt hónapot vett igénybe, hogy a második teszt változat után piacra kerüljön a végleges változat, de a technológiai fejlesztés nagyságrendje a Vista esetében közelebb áll a Windows 2000-hez, melynél ugyanez az idő 16 hónap volt. A végleges változat piacra kerülése után 6-8 héttel kezdik a PC gyártók az új operációs rendszerrel ellátni termékeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.