Hirdetés
. Hirdetés

Vizitdíj-automata havi 17 ezerért

|

Havidíjas részletben is megvásárolható az Albacomp saját fejlesztésű vizitdíj-automatája.

Hirdetés

Az Albacomp - szemben az eredetileg más funkciókra tervezett és e célra utólag átalakított készülékekkel - kifejezetten vizitdíj fizetésre tervezte az új automatát. A nettó 380 000 forintos készülék alapja egy Linux operációs rendszerrel ellátott, 2,8GHz-es processzorral, 80GB-os merevlemezzel és 256MB DDR RAM-mal felszerelt számítógép. A készülék kiegészíthető kártyaolvasó, vonalkódolvasó illetve GSM/GPRS modem opcióval. A gép 10, 20, 50 és 100 forintos pénzérmékkel működik, és természetesen megfelel a törvényi előírásban meghatározott nyugtaadási előírásoknak.

vizitdij_1.jpg

A székesfehérvári vállalat a készüléket elsősorban azoknak az egészségügyi szervezeteknek szánja, amelyek a számos extra funkciót nyújtó - és egyben ennek többszörösébe kerülő - automaták árát nehezen tudják kitermelni, de méretükből adódóan mégis hatékonyan alkalmazhatják az adminisztrációs munkájukat segítő eszközt. A vizitdíj-automatákra igényelhető 25 százalékos állami támogatás igénybevétele esetén csupán nettó 285 000 forintot kell fizetniük a készülékért. Egy átlagos háziorvosi rendelő havonta mintegy 200 000 forint körüli összeghez juthat a teljes egészében nála maradó vizitdíjakból, így a készülék megvásárlása rövid idő alatt megtérül a kisebb forgalmú rendelőkben is. Az Albacomp tervei szerint még 2007-ben mintegy 1000 darabot fog értékesíteni a most bemutatott készülékből.

A falra szerelhető automatát 15 hüvelykes érintőképernyős monitorral látták el, amelyen a betegek három lehetőség közül választhatnak:

  • vizitdíj befizetéséről szóló nyugta
  • a vizitdíj-mentességet igazoló bizonylat (az OEP adatbázisból történő lekérdezés alapján)
  • egyéb egészségügyi információk lekérdezése (például a vizitdíj-fizetés számon követése, fizetési mentesség ellenőrzése).

A készülék alkalmas sorszám nyomtatására és betegirányítási funkciók ellátására is, amennyiben összekapcsolják a rendelőben működő asztali számítógépekkel. Az automatában működő PC mindemellett szabadon programozható, így tetszőleges további funkciókkal bővíthető a felhasználók egyedi igényei szerint. Mivel a befizetések felső korlátjának eléréséhez szükséges 20 alkalomról szóló nyugtákat a betegeknek külön-külön kell gyűjteni ellátás-fajtánként (alapellátás, járóbeteg-szakellátás, fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás), így a készülék ezt figyelembe véve három különböző nyugtát tud kibocsátani abban az esetben, ha összekapcsolják az OEP számítógépes rendszerével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.