Hirdetés
. Hirdetés

Volt nokiásokra vadászik a Huawei

|

Helsinkiben új szomszédot kapott a Nokia, a kínai rivális ráadásul 7000 fővel tervezi növelni európai munkaerejét.

Hirdetés

Az androidos okostelefonjaival Európában is egyre komolyabb sikereket elérő Huawei bejelentette, hogy a Nokia egyik nemrég eladott épületében megnyitotta finnországi kutatási és fejlesztési központját. A Helsinkii alkalmazottak száma egyelőre 20-ra rúg, ám a kínai vállalat tervei szerint az elkövetkező 5 évben további 100+ fővel bővül majd az Android és Windows Phone rendszerű készülékei felhasználói élményének javításával megbízott iroda állománya.


A helyválasztás természetesen teljesen tudatos a Huawei részéről, hiszen az utóbbi években a Nokia több ezer tapasztalt alkalmazottjától vált meg, így a finn mobilgyártó főhadiszállásától pár percre lévő kirendeltségébe rögtön komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező munkatársakat tud toborozni. A cég tájékoztatása szerint az elkövetkező 5 évben 70 millió eurót kíván befektetni az új irodájába.


A Helsinkii központ megnyitása mellett a Huawei közölte, hogy az elkövetkező 3-5 évben 14 ezerre kívánja duplázni az európai alkalmazottainak számát: ugyan a vállalat kontinensünkön való látványos terjeszkedése vélhetően jó ideje tervben volt már, ám a gyártó egyesült államokbeli meghurcolása miatt talán az eredetileg oda szánt erőforrásainak egy része is a Vén Kontinensen landolhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.