Hirdetés
. Hirdetés

Western Digital-bomba: felvásárolják a Hitachi GST-t

|

Óriási bajban a Seagate: a piacvezető Western Digital felvásárolja a Hitachi teljes HDD-részlegét.

Hirdetés

A világ elsőszámú merevlemezgyártója tovább terjeszkedik, méghozzá az ősi rivális, a Seagate legnagyobb kárára. A Western Digital bombameglepetésként jelentette be, hogy teljes egészében felvásárolják a Hitachi Global Storage Technologies-t (Hitachi GST), a Hitachi Ltd. komplett HDD-részlegét.

 

A megegyezés szerint a Western Digital 3,5 milliárd dollár készpénzt és 750 millió dollár WD-részvényt ad át a Hitachinak a teljes részlegért cserébe. A Hitachi továbbá 10% részesedést kap a Western Digitalon belül, és megnevezhet két főt a vezetőségi tanácsba. A kibővülő Western Digital székhelye továbbra is Kaliforniában, Irvine-ban marad. Az elnöki feladatokat a Hitachi GST jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Steve Milligan viszi tovább.

 

A Western Digital az üzlettől azt reméli, még többet tud majd nyújtani a felhasználók számára, illetve a céggel kapcsolatban álló befektetőknek, alkalmazottaknak és beszállítóknak is. A WD jelenlegi elnök-vezérigazgatója, John Coyne, az üzlettel kapcsolatban óriási lehetőségeket lát a kutatás-fejlesztés és a termékpaletta bővítése területén, és valljuk be, joggal - elég csak a Hitachi tiszteletet parancsoló múltjára gondolnunk. A Hitachi GST teljes kivásárlása és integrálódása várhatóan idén őszre fejeződik be.

 

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.