Hirdetés
. Hirdetés

Wii-fiaskó: 3,2 milliós visszahívás

|

A Nintendo kénytelen volt elismerni, hogy új konzolához mellékelt biztonsági eszköze nem olyan hatékony, mint azt tervezői képzelték.

Hirdetés

A Nintendo Wii megjelenése után sorozatban jöttek a panaszok a sérülésekről, betört televízió képernyőkről és a nappali túlsó végében landolt kontrollerekről. Az ok egyszerű volt: a biztonsági pánt nem minden esetben tudta megfogni a kontrollert, ami kirepült a játékos kezéből. A Nintendo szerint a megoldásuk jól használva valóban képes megakadályozni, hogy a mozgásérzékelővel ellátott kontroller kirepüljön a kézből, ám ennek ellenére kicserélik a meghibásodott darabokat. Ezzel egy időben vissza is hívta az eddig legyártott 3,2 millió példányt, és hamarosan hatékonyabb, azaz vastagabb változattal állnak majd elő, amit díjmentesen lehet kicserélni a régivel.

A cég azonban valószínűleg így se veri magát adósságba, ugyanis egy friss elemzés szerint egy Nintendo Wii konzol gyártási költsége még a 160 dollárt sem éri el, miközben 249 dollárért árusítják. Konzolgépekre az a jellemző, hogy a megjelenés pillanatában veszteséggel árulják őket, s a megtérülést a játékokból, illetve az eladott mennyiség növekedése után a csökkenő gyártási költségekből kompenzálják a gyártók. A Nintendo egyébként 200 ezer Nintendo DS és DS Light AC adaptert is visszahívott, ám ez csak Japánra vonatkozik.

Legfrissebb: a gamespress.com beszámolója alapján a Nintendo egyelőre mégsem tervezi a Wii Remote kontrollerek visszahívását, mivel azok a vállalat szerint rendeltetésszerű használat során semmiféle balesetveszélyt nem okoznak. A tönkrement csuklópántokat a Nintendo Service Center segítségével azonban ingyenesen kicserélik az újabb változatokra, illetve ezt a szolgáltatást bárki más is igénybe veheti, aki egyszerűen csak aggódik a jelenleg használt modell megbízhatósága miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.