Hirdetés
. Hirdetés

Windows Phone 8: kizárt az egyéni ROM-ok használata

|

Kötelezően UEFI Secure Boot környezetet használnak majd a redmondiak rendszerével szerelt új mobilok.

Hirdetés

A megrögzött telefonbuherátoroknak feltehetően eszükbe sem jutott, hogy a jövőben az Androidot elhagyva Windows Phone 8-as vizekre evezzenek, ám ha mégis, akkor nem árt tudniuk: a Microsoft új mobilos operációs rendszerét futtató mobilokra nem lehet egyéni ROM-okat telepíteni.


Ennek oka, hogy a Microsoft új alapokra helyezte a rendszer biztonságát, innentől kezdve a rendszerbetöltő az UEFI szabványban meghatározott Secure Boot eljárást használja. Ez a telefonok kizárólag olvasható memóriájába égetett azonosítókulcsokkal garantálja, hogy - magát a bootloadert is beleértve - csak digitálisan aláírt szoftverek futhatnak le a rendszerbetöltési folyamat során.


Megemlítendő még, hogy a Windows Phone 8-as mobilok belső háttértárára mentett adatok automatikusan titkosításra kerülnek (már ha ennek nincs jogi akadálya, egyes piacokon a gyártók kénytelenek lesznek kikapcsolni a funkcionalitást), ehhez a készülékek TPM 2.0 lapkája nyújt majd hathatós segítségét – összességében tehát rendkívül vállalatbarát operációs rendszerről van szó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.