Hirdetés
. Hirdetés

Windows-piaci körkép

|

Dominál a Microsoft operációs rendszere a járvány alatt is, bár némileg vesztett a népszerűségéből.

Hirdetés

Hirdetés

Áprilisban, amikor a világ nagy részén már rengeteg ember dolgozott otthonról a koronavírus-járvány miatt, a Windows aránya az összes operációs rendszert tekintve 2,3 százalékponttal 86,9 százalékra csökkent a Net Applications adatai szerint. Ez a Microsoft rendszere által elszenvedett legnagyobb esés 2017 novembere óta.

Ugyanakkor növelte részesedését a múlt hónapban az Apple-féle macOS, igaz minimálisan, mindössze 0,8 százalékponttal 9,8 százalékra, valamint a Linux is 1,5 százalékponttal, így már az összes személyi számítógép 2,9 százalékán fut.

A Windows 10 1,3 százalékpontot esett, és a PC-k 56,1 százalékán használják, míg a Windows-változatok háziversenyében 0,2 százalékponttal nőtt a részesedése, és 64,5 százalékkal vezeti a mezőnyt.

Jól tartja magát a januárban nyugdíjazott Windows 7, amelynek részesedése az összes személyi számítógép vonatkozásában 0,6 százalékponttal 25,6 százalékra csökkent áprilisban, míg a Windowsok között változatlanul 29,4 százalékon áll.

A futottak még kategóriában található Windows 8/8.1 3,8 százalékos részesedéssel rendelkezik az összes operációs rendszer között, a windowsos gépeknek pedig a 4,4 százalékán fut..

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.